Cum arată apartamentele din cel mai nou bloc de locuinţe din Capitală. GALERIE FOTO

Dezvoltatorul spaniol Gran Via, care a intrat pe piaţa românească înainte de criză şi care a investit 120 de milioane de euro în terenuri în Bucureşti şi Constanţa, va finaliza în curând primul bloc de locuinţe.
Andrada Ghira - joi, 13 feb. 2014, 13:28
Cum arată apartamentele din cel mai nou bloc de locuinţe din Capitală. GALERIE FOTO

Pe terenul de 25.000 de mp pe care îl deţine din fosta platformă Frigocom din Bucureşti, Gran Via a construit un bloc cu 84 de apartamente şi are în plan continuarea investiţiilor cu două noi blocuri.

În primul bloc din proiectul numit Timişoara 58 Apartments, compania a investit 4,5 milioane de euro. 

La aproape toate apartamentele construite în acest prim bloc se aplică TVA de 5%, iar multe dintre ele se încadrează în programul Prima Casă. Preţurile pornesc de la 44.000 de euro, fără TVA, pentru apartamentele cu două camere, iar pentru cele cu trei camere, preţurile pornesc de la 63.000 de euro fără TVA. Parcările exterioare costă 4.000 de euro/loc plus TVA, dar nu este obligatorie achiziţia unui loc de parcare atunci când se contractează un apartament.

Pentru un apartament de 52.500 de euro, preţ în care este inclusă şi TVA, cu un avans de 15%, rata lunară este de 1.100 de lei.

„Sperăm să demarăm construcţia pentru celelalte două blocuri cât de curând, în funcţie de decizia acţionarilor şi a posibilităţilor de finanţare. Dacă vânzările merg cum sperăm noi, am putea începe în primăvară sau vară”, a declarat Antoanela Comşa, general manager al Gran Via.

Şi ca vânzările să meargă bine, dezvoltatorul speră ca ritmul să fie de 10 apartamente pe lună. Asta ar însemna ca până la sfâşitul anului, Gran Via să vândă toate cele 84 de apartamente.

În cea de-a doua fază a proiectului compania vrea să ridice două blocuri cu un total de 170 de apartamente, iar investiţia se ridică la nouă milioane de euro, finanţare proprie.

Cât despre celelalte terenuri deţinute de Gran Via în România, 3,8 ha din Electrotehnica, 2,6 ha din Tricodava şi 6 ha la Constanţa, Comşa spune că momentan nu sunt planuri de a demara investiţii, deşi nu exclude varianta unor parteneriate.

Ce profituri vor dezvoltatorii de astăzi

„Cei care încep astăzi dezvoltări rezienţiale de la zero, caută randamente investiţionale de 20%. Cei care au cumpărat terenul înainte de criză, au marje de profit aproape spre zero”, a declarat Rafaela Nebreda, managing partner al agenţiei imobiliare Imoteca.

Spaniolii de la Gran Via au cumpărat mai multe platfrome industriale înainte de criză, iar randamentul investiţional pentru proiectul de la Frigocom este sub 9%. 

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...