Sanofi vrea să lanseze 20 de produse în anul 2013

Sanofi România, liderul pieţei farmaceutice din România, vrea să extindă portofoliul de medicamente în anul 2013, prin lansarea a circa 20 de produse, au anunţat oficialii companiei. Exporturile Zentiva reprezintă peste 10% din producţia locală în termeni de valoare şi 8% în termeni de volum, au spus oficialii companiei.
Cristina Şomănescu - mie, 07 nov. 2012, 10:34
Sanofi vrea să lanseze 20 de produse în anul 2013

Sanofi România este liderul pieţei farmaceutice din România, cu o cotă de piaţă de 8,4% în valoare şi 13,3% în volume, potrivit PHR Cegedim MAT din septembrie 2012.

Vânzările Sanofi România au urcat cu peste 5% în 2012 faţă de rezultatul înregistrat în anul 2011. Oficialii companiei au declarat că vor să menţină această rată de creştere pentru anul următor.

Sanofi România vrea să extindă portofoliul de medicamente în 2013, prin lansarea a circa 20 de produse, au anunţat oficialii companiei.

Zentiva exportă 19 produse în 62 de SKU-uri (forme de prezentare) în 13 pieţe europene precum Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia şi Portugalia.
În următorii 5 ani, volumul exporturilor va creşte până la 50% din producţia locală, au anunţat oficialii companiei.

Zentiva România are în plan investiţii de 9 milioane de euro în următorii cinci ani.

Fabrica Zentiva România din Bucureşti a inaugurat în 2012 o secţie de producţie medicamente pe bază de peleţi (pentru produse precum omeprazol, tamsulosin), precum şi un nou laborator care serveşte ca Centru European al Sanofi pentru Controlul şi Eliberarea produselor betalactamice fabricate în afara UE.

Cum s-a descurcat fabrica de medicamente în criză

„Am redus costurile cu aproximativ 40% în ultimii 3-4 ani”, a declarat Margareta Tănase, director de operaţiuni industriale la Zentiva România. Printre cele vizate au fost costurile la materiile prime, a mai precizat oficialul Zentiva.

Cum şi mai ales când se recrutează la fabrica Zentiva România

„Prefigurăm că în 2013 vom începe angajările”, a spus pentru ECONOMICA.NET Margareta Tănase.

Pe măsură ce volumele de producţie vor creşte, vom creşte şi numărul de angajaţi, a mai spus Margareta Tănase.

Compania pregăteşte studenţi şi elevi care să înlocuiască performerii din fabrica Zentiva România care urmează să se pensioneze.

Pornind de la premisa că media de vechime în producţie este de 25 de ani, recrutorii au gândit o strategie de recrutare care vizează în principal elevii şi absolvenţii de facultate, prin două programe de profil dedicate.

Zentiva România a format deja 10 candidaţi, absolvenţi de Politehnică, Farmacie sau Biochimie, cu scopul de a-i angaja îndată ce vor fi poziţii deschise în companie. Absolvenţii de facultate au fost selectaţi de recrutorii Zentiva din aproximativ 1000 de candidaturi primite pentru un stagiu de practică în companie.

Iniţial, recrutorii au ales 30 de tineri absolvenţi pe care i-au format într-o lună de practică în cadrul companiei. 10 dintre cei care au demonstrat că şi-au interiorizat cultura organizaţională a companiei şi că răspund exigenţelor angajatorilor pentru ariile de expertiză vizate au devenit angajabili. Cei 10 tineri au fost înrolaţi într-un program de internship în fabrica Zentiva din Bucureşti pentru un an de zile. 5 dintre ei au fost deja angajaţi în companie, a declarat pentru ECONOMICA.NET Angela Posdărăscu, HRS&HSE Manager Industrial Affairs la Zentiva România. Ceilalţi 5 tineri sunt pe lista scurtă a recrutorilor de la Zentiva România şi vor fi angajaţi, îndată ce se va deschide o poziţie în cadrul companiei.

Pe lângă aceştia, compania a pregătit şi 12 elevi de clasa a XI-a care să performeze în producţie, îndată ce vor absolvi liceul şi vor promova examenul de Bacalaureat. Cei 12 elevi de liceu selectaţi şi formaţi în cadrul companiei beneficiază în prezent de o bursă din partea Zentiva România şi vor fi înrolaţi în companie pe măsură ce se vor ivi poziţii vacante, a mai spus pentru ECONOMICA.NET Angela Posdărăscu.

Sanofi este cotată la bursele de valori din Paris (EURONEXT: SAN) şi New York (NYSE: SNY).

Te-ar mai putea interesa și
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi......
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
 Salariul minim lunar în Grecia va fi majorat cu 50 de euro, sau 6,4%, până la 830 de euro, a anunţat vineri Guvernul ...
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, cheltuielile de bază sunt principala preocupare când vine vorba de situaţia personală, iar printre ...
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO a anunțat rezultatele pentru anul fiscal 2023. Veniturile LEGO au crescut cu 2%, la 65,9 miliarde de coroane ...