1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Cum arată lucrările la al doilea park&ride din Capitală: se montează şinele de tramvai la Granitul

Asociaţia Metrou Uşor a publicat vineri imagini de la viitorul park&ride Pantelimon. Astfel, o parte din structura subterană a parcării este deja finalizază şi se montează şinele de tramvai, potrivit pasionaţilor de infrastructură.

31 ian, 2020 | | ECONOMICA.net

"Am fost sa monitorizăm lucrarea de la viitorul park&ride Granitul. În premieră, după mulţi ani de pauză, avem montate primele linii de tramvai în zona terminalului şi o parte din structura subterană a parcării finalizată", au spus reprezentanţii Asociaţiei Metrou Uşor pe pagina lor de Facebook.

Din imaginile publicate de ei, se observă cum au avansat lucrările faţă de momentul deschiderii şantierului în toamna anului trecut. "Am observat mobilizare bună din partea constructorului şi sperăm ca acesta sa profite de vremea bună pentru a menţine ritmul susţinut de lucru", au adăugat cei de la Metrou Uşor.

Primăria Capitalei a început lucrările la parcarea de tip park&ride Pantelimon și bucla de întoarcere a tramvaiului de la Granitul în septembrie 2019. Asociația Metrou Ușor a postat şi atunci pe contul său de Facebook imagini cu muncitorii și utilajele de pe șantier.

Lucrările, care ar fi trebuit să fie gata în 2014, sunt executate de firma Tehnologica Radion, pe baza unui nou contract semnat cu Primăria Capitalei la finele lunii iulie, în valoare de 21 milioane de euro.

Durata de execuţie a parcării, care va avea o capacitate de cca 500 de locuri, este de 12 luni, potrivit primarului general Gabriela Firea.

Parcarea de la Pantelimon va fi a doua de tip park&ride din Bucureşti, după cea de la Străuleşti inaugurată de Metrorex în noiembrie 2018. Să sperăm ca cea de la Pantelimon va avea un grad de ocupare mai mare decât cea din nordul Capitalei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO