Cum arată mega-depozitul eMAG în care a investit 65 milioane de euro FOTO&VIDEO

Retailerul online eMAG a inaugurat cu o săptămână înainte de Black Friday, cel mai mare depozit al său, de 126.000 de metri pătrați, în comuna Joița, din județul Giurgiu, în apropierea autostrăzii A1. Construcţia a costat circa 65 milioane de euro şi a început în urmă cu 11 luni, iar compania spune că depozitul este cel mai mare din regiunea Europei de Sud-Est, inclusiv Rusia.
Lidia Neagu - vin, 09 nov. 2018, 14:45
Cum arată mega-depozitul eMAG în care a investit 65 milioane de euro FOTO&VIDEO

Potrivit retailerului, depozitul este esenţial pentru Black Friday, deoarece pachetele vor ajunge mai repede la curieri. 120 de tiruri pot fi încărcate simultan, iar compania își propune ca, sâmbătă, în prima zi de după Black Friday să ajungă la curieri 150.000 de pachete. 

eMAG estimează pentru acest an, de Black Friday, vânzări de 400 milioane lei, printre oferte regăsindu-se lingouri din aur, un BMWi8, pachete de servicii medicale pentru naşteri, etc.

Reducerile sunt de 220 de milioane de lei şi cea mai mare ofertă de produse pentru clienţi de Black Friday (16 noiembrie). eMAG şi cei peste 6.000 de selleri din Marketplace participanţi în promoţie pun la dispoziţia clienţilor trei milioane de produse pentru ziua cu cele mai multe reduceri din an.

În acest an, în oferta eMAG vor fi incluse 50.000 de televizoare, 76.000 de smartphone-uri, 20.000 de laptopuri, 21.000 de frigidere, 15.000 de maşini de spălat, 165.000 de electrocasnice mici, 235.000 de produse fashion, 100.000 de parfumuri şi cosmetice, 300.000 de jocuri şi jucării, 190.000 de anvelope, 300.000 de produse pentru casă şi grădină 30.000 de articole şi echipament sportiv.

Depozitul are 270 de iluminatoare cu lumină naturală şi beneficiază de încălzire prin pardoseală, instalaţia având în total  250 de km lungime, cât distanţa de la Bucureşti la Sibiu. Aceeaşi lungime o au şi instalaţiile electrice.

Unitatea de lucru este echipată cu 100 de utilaje electrice, inclusiv roboţi, care au costat în total 2,7 milioane de euro.

Depozitul este format din cinci celule de câte 25.000 de metri pătraţi şi 12 metri înălţime. Clădirea are 200 de metri în adâncime pe direcţia nord-sud şi 600 de metri pe direcţia est-vest.

În depozit lucrează 400 de angajaţi, peste jumătate fiind relocaţi de la celălalt depozit, restul de circa 150-200 fiind angajaţi noi. Salariaţii provin atât din Bucureşti, cât şi din localităţile aflate în jurul depozitului, pe o rază de aproximativ 30 de kilometri.

„Am crescut salariile cu 15% an de an în ultimii ani pentru că angajaţii sunt greu de găsit şi avem nevoie de oameni harnici”, a spus Alexandru Niculescu, director operaţiuni la eMAG.

 

De asemenea, angajaţii au la dispozitie o sală de mese cu 180 de locuri, şi un teren de sport de 1.500 de mp, unde pot să joace fotbal, tenis sau basket.

Banda de sortare a coletelor are o capacitate totală de 17.000 de pachete/oră, în timp ce parcarea poate să găzduiască 55 de tiruri în acelaşi timp, având o suprafaţă de 8.500 mp.

„De Black Friday vom preda de aproximativ 3-4 ori mai multe colete decât într-o zi normală, când predăm 45.000 – 50.000”, a mai spus Niculescu.

Fiind localizat în mijlocul câmpului, nu exista semnal gsm, astfel că retailerul a solicitat operatorului de telefonie mobilă Vodafone să instaleze o antenă în zonă.

Momentan, retailerul nu are în plan să construiască depozite în alte zone ale ţării, mai ales ca 30% din comenzi merg către Bucureşti, Volumul comenzilor nu este suficient de mare în celalalte oraşe mari (Timişoara, Cluj, Constanţa), care au o pondere de 5-6% fiecare în totalul comenzilor.

eMAG mai deţine un depozit, lângă Bucureşti, de 40.000 de metri pătraţi.

Te-ar mai putea interesa și
Primăria Capitalei ar putea cumpăra jumătate din Muzeul Storck
Primăria Capitalei ar putea cumpăra jumătate din Muzeul Storck
Primăria Capitalei ar putea achiziţiona o cotă de 1/2 din imobilul Muzeul Frederick Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck, situat în str. Vasile Alecsandri nr. 16, conform unui proiect de hotărâre......
Polonia şi Ucraina își cresc producţiile de cărbune energetic, cel mai poluant combustibil fosil, pentru a face față viitorului sezon rece
Polonia şi Ucraina își cresc producţiile de cărbune energetic, cel mai poluant combustibil fosil, pentru a face față ...
Polonia şi Ucraina cresc producţia de cărbune energetic, cel mai poluant combustibil fosil, pregătindu-se pentru lunile ...
Prețul gazelor plătit de consumatorii germani ar putea crește chiar și de trei ori
Prețul gazelor plătit de consumatorii germani ar putea crește chiar și de trei ori
Consumatorii germani s-ar putea confrunta cu o triplare a preţurilor la gaze în următoarele luni, după limitarea livrărilor ...
Lucian Heiuș, președinte ANAF: Reducerea prețurilor carburanților va fi benevolă din partea companiilor. Cred că s-a discutat cu mare parte din industrie
Lucian Heiuș, președinte ANAF: Reducerea prețurilor carburanților va fi benevolă din partea companiilor. Cred că s-a ...
Şeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuş, a declarat, vineri seară, că reducerea de 50 de bani ...