Cum arată „Momentum”, primul concept de supercar electric dezvoltat în totalitate în România. Cofondatorul Tesla vine special în România să-l vadă

Conceptul primului supercar electric dezvoltat integral în România de compania CryptoDATA Tech va fi prezentat, sâmbătă, în cadrul unui eveniment la Bucureşti. Printre invitaţii speciali se numără co-fondatorul Tesla, Martin Eberhard.
Ion Dobreanu - vin, 18 mart. 2022, 20:15
Cum arată „Momentum”, primul concept de supercar electric dezvoltat în totalitate în România. Cofondatorul Tesla vine special în România să-l vadă

„Momentum”, aşa cum a fost numit primul concept de supercar electric dezvoltat în totalitate în România, va putea fi văzut în cadrul evenimentului Decentralized Connectivity Redefined. Este prima supermaşină complet electrică cu modul Blockchain dezvoltat integral în România, relateazp RomaniaTV.net.

Reprezentanţii companiei româneşti CryptoDATA Tech spun că în cadrul evenimentului vor fi prezentate o serie de proiecte inovatoare menite să faciliteze integrarea dispozitivelor smart în platforme revoluționare. Cofondatorul Tesla, Martin Eberhard, vine în România pentru lansarea primului concept de supercar electric dezvoltat de compania românească CryptoDATA Tech.

Eberhard a fondat compania Tesla Motors în anul 2003, deţinând funcţia de CEO al companiei până în noiembrie 2007. În calitate de speaker principal, va dezvălui filosofia din spatele Tesla şi cum a reuşit prin lansarea acestei companii să revoluţioneze industria automobilelor electrice, spun organizatorii evenimentului.

Ovidiu Toma, CEO al CryptoDATA, despre „Momentum”, primul concept de supercar electric dezvoltat în totalitate în România. „Este un proof of concept funcțional sută la sută, folosind toată tehnologia pe care noi am dezvoltat-o”

 

Într-un interviu acordat G4media, Ovidiu Toma, CEO al CryptoDATA, a vorbit despre cum a luat naştere „Momentum”, un conceput unic în România.

„Proiectul a pornit acum 4 ani de zile de la conceptul și patentul de comunicații și de transmisiuni de date securizate pe care le-am dezvoltat și anume VOBP. Practic, în dorința de a extinde domeniul de aplicabilitate al patentului de aplicații securizate, ne-am uitat și la alte industrii la care am putea să le aplicăm.

Printre alte industrii, cum este cea aerospațială unde am făcut niște mini-proiecte, să spunem, am considerat că domeniul automobilelor electrice, în special al automobilelor smart, așa cum le numim noi, nevoia de securitate și securizare a utilizatorului, a individului și a datelor pe care aceste IV-uri le transmit, le comunică, le colectează, este iminentă.

Ne gândim cu toții că industria auto se transformă în fiecare zi și din industrie mecanică devine mai mult industrie smart, industrie electro-mecanică, inteligentă. Și atunci primejdiile din mediul online, precum atacurile cibernetice, virușii, precum hackerii… se aplică și sunt primejdii și în domeniul auto-motive.

Practic de la conceptul de securizare și securitate a informațiilor și a individului, aplicate în domeniul auto-motive, am început să scriem diverse tehnologii și patente pe care ulterior trebuia să le și punem în practică.

Nu poți construi tehnologie doar scriptic, doar pe hârtie. Am pornit timid de la ideea hai să facem un proiect în care să evidențiem tehnologiile pe care le-am dezvoltat, tocmai pentru a avea tehnologie scriptică, patent și proof of concept. Este un proof of concept funcțional sută la sută, folosind toată tehnologia pe care noi am dezvoltat-o in house. De patru ani lucrăm la el”, a declarat Ovidiu Toma (foto).

Şeful CryptoDATA a vorbit şi despre dificultăţile întâmpinate în realizarea primului concept de supercar electric.

„În general la astfel de proiecte, aș zice că resursa umană în primul rând, pentru că bani, până la urmă, dacă ai un proiect serios și o echipă serioasă, cu siguranță îi poți găsi pentru o asemenea idee.

Dar problema este resursa umană, de unde începi, pentru că resursa umană calificată în acest domeniu, ingineri de creație, nu doar ingineri executanți, programatori de creație… pentru că tot timpul este o diferență între inginerul de la locul de muncă stabil și inginerul de creație care vine să adauge ceva, să facă ceva nou, să construiască de la zero.

La fel și în programare. Și atunci cred că cel mai greu lucru este resursa umană calificată, dar foarte important, cu abilități de creație și de inovare. Și binenînțeles, finanțarea. Având aceste două componente, sky is the limit, din punctul nostru de vedere”, a explicat Ovidiu Toma, pentru G4media.

Primul concept de supercar electric dezvoltat în totalitate în România poate ajunge la 100 km/h în mai puţin de 3 secunde. Totul despre motor, autonomie şi dotări

 

„Încă lucrăm foarte mult pentru a optimiza. Să nu uităm că noi am construit un concept de tehnologie și un proof of concept de fapt, pentru tehnologiile pe care noi le-am construit. Într-adevăr performanța precum autonomie, accelerație, putere, dotări, toate aceste performanțe se definitivează în momentul în care faci procedeele și procesele de fabricație în masă.

Fabricația în masă nu este meseria noastră, noi suntem dezvoltatori de tehnologie. Am făcut acest concept dar bineînțeles suntem conștienți că în momentul în care vom ajunge să o punem în fabricare în masă într-un parteneriat, pentru că singuri nu avem puterea, dar într-un parteneriat cu o companie externă, aceste lucruri vor trebui trecute prin mâinile unor specialiști în fabricare în masă, pentru că este o cu totul altă meserie.

Ca și performanțe astăzi la nivel de concept funcțional, măsurate de noi, autonomia se duce în jur de 400 de kilometri maxim, 350 – 400, depinde de regimul de condus, viteza maximă, sincer să fiu nu am măsurat-o. Pe bancul de probe am depășit 220 de kilometri la oră dar n-am avut o licență să ieșim cu ea pe drumurile publice încă, iar pe circuit am măsurat alți parametri decât viteza maximă, pentru că am fost în faza de teste. Accelerație… depinde de configurația de putere motor și de bateriile instalate… între 2,8 și 5,2 secunde, depinde de foarte multe, de motor, de tracțiune, momentan noi am construit-o doar tracțiune spate”, a mai menţionat directorul executiv al CryptoDATA.

Ovidiu Toma estimează că primul supercar dezvoltat integral în România va ajunge pe piaţă în aproape trei ani. Preţul estimat ar putea fi între 80.000 de euro și 150.000 de euro.

Prin acest proiect, industria auto întâlnește proprietățile tehnologiei blockchain, deschizând astfel noi orizonturi în generarea de utilitate și beneficii financiare.

Compania românească CryptoDATA Tech organizează evenimentul Decentralized Connectivity Redefined în București, în data de 19 martie 2022, în cadrul căruia vor fi prezentate o serie de proiecte inovatoare menite să faciliteze integrarea dispozitivelor smart în platforme revoluționare.

Potrivit unui comunicat al companiei CryptoData Tech, pe scenă vor urca oameni de știință, autori, arhitecți de tehnologii, regizori și directori de top din întreaga lume pentru a prezenta tehnologia viitorului, oferind atât participanților, cât și invitaților posibilitatea de a interacționa cu experți și profesioniști din industria tehnologiei și industria automotive.

Martin Eberhard, unul dintre speakerii principali, a cofondat compania Tesla Motors în anul 2003, deținând funcția de CEO al companiei până în noiembrie 2007. Acesta va vorbi despre filosofia din spatele Tesla şi despre cum a reuşit prin lansarea acestei companii, să revoluţioneze industria automobilelor electrice.

“Vă invităm la un eveniment care își propune să dezvăluie tehnologii noi, servicii inovatoare și un nou concept de supercar electric care va revoluționa conectivitatea dintre dispozitive smart, tehnologii, sisteme și oameni.

Evenimentul nostru îl va aduce în premieră în România pe fondatorul Tesla, Martin Eberhard, ca speaker principal.

Pasiunea noastră comună pentru mașini și tehnologie ne-a adus în acest punct important în evoluția companiei CryptoDATA și de aceea ne dorim să invităm vizionari și dezvoltatori de succes alături de noi.

DCR2022 se adresează tuturor utilizatorilor de dispozitive smart, care se pot înscrie pe site-ul companiei pentru a participa la eveniment în limita locurilor disponibile”, a transmis Ovidiu Toma – CEO CryptoDATA Tech.

Proiectele prezentate în cadrul Decentralized Connectivity Redefined:

Momentum reprezintă primul concept de supercar complet electric cu modul Blockchain dezvoltat integral în România și care dezvăluie posibilitatea integrării de tehnologii inovatoare în industria automobilelor electrice.

XIDEN Blockchain este o rețea care combină sistemul Internet of Things cu tehnologia blockchain pentru a dezvolta un protocol care va permite dispozitivelor smart să îndeplinească sarcini în mod automat și autonom. Platforma rețelei va putea facilita integrarea tuturor dispozitivelor inteligente în sistemul blockchain cu scopul de a asigura utilizarea optimă și eficientă a tuturor resurselor disponibile.

Ethernytree – un proiect axat pe repopularea domeniilor forestiere în colaborare cu autorități locale, cu posibilitatea de extindere la nivel global, care utilizează aplicabilitatea extinsă a tehnologiei blockchain pentru a crea un răspuns la reducerea suprafeței pădurilor , diminuarea amprentei de carbon rezultată din utilizarea energiei electrice necesară utilizării funcționării sistemelor tehnologice și, implicit, a schimbărilor climatice care au loc în întreaga lume.

Agenda evenimentului DCR2022 va prezenta o serie de discursuri cu privire la impactul tehnologiei asupra societății moderne, discuții interactive și studii de caz bazate pe soluții privind tehnologia blockchain, integrarea dispozitivelor inteligente în sisteme inovatoare, industria automobilelor electrice și multe altele.

De asemenea, sunt așteptați 1.000 de participanți, printre care personalități din întreaga lume – CTOs, inovatori și antreprenori din industria tehnologiei blockchain, fintech, reprezentanți ai sectorului auto, investitori și mulți alții.

CryptoDATA Tech este o companie românească ce activează în domeniul tehnologiei de peste 10 ani, vizând în special dezvoltarea soluțiilor de securitate cibernetică și utilizarea aplicabilității extinse a tehnologiei Blockchain în domenii multiple care pot pune servicii și produse inovatoare la dispoziția publicului larg.

Compania românească CryptoDATA a lansat în iulie 2020, în stratosferă, primul ansamblu de echipamente pentru a testa comunicarea globală encriptata Voice Over Blockchain Protocol.

Te-ar mai putea interesa și
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, precum şi local în estul şi sudul Transilvaniei, potrivit......
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...