1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

After Business

Cum arată oraşul în care nu ai nevoie de maşină. GALERIE FOTO

Ca și cum nu au deja destule orașe fantomă, chinezii vor să construiască un mega-oraș verde.

27 oct, 2012 | ECONOMICA.net

Arhitecții americani de la Adrian Smith+Gordon Gill Architecture au dezvăluit planurile pentru Marele Oraș, care se va susține din energia produsă de noile tehnologii, în apropierea orașului Chengdu.

Construcția Marelui Oraș va începe în această toamnă pe un teren de aproape 3 km pătrați. Proiectul înfățișează un oraș care evită consumul mare de energie și emisiile de carbon asociate cu extinderea urbană.

Potrivit arhitecților, orașul va fi construit de compania Beijing Vantone Real Esate Co. și va fi finalizat de-abia peste opt ani. La finalizare, orașul va fi casa a 80.000 de oameni. Orașul va fi construit în apropierea unui hub de tranzit, care va face legătura cu orașul Chengdu prin mijloace de transport, însă este de așteptat ca majoritatea oamenilor să lucreze chiar în interiorul Marelui Oraș, fără să fie nevoie să se deplazeze în altă localitate.

Datorită tehnologiilor noi de construcție, orașul va folosit mai puțină energie cu 48% și cu 58% mai puțină apă decât o dezvoltare convențională de aceeași mărime. De asemenea, orașul va produce cu 89% mai puțin gunoi și va genera cu 60% mai puțin dioxid de carbon.

Dar arhitecții și-au dat seama că a construi un oraș verde nu se referă doar la utilizarea materialelor ecologice sau la instalarea de panouri solare, ci e vorba și de planificare. O privire la amprenta orașului dezvăluie secretul consumului redus dar și a poluării: distanța din orice locație din oraș către altă locație va putea fi parcursa in 15 minute, eliminând astfel nevoia utilizării automobilelor.

Din suprafața totală pe care va fi construit orașul, 15% va fi rezervată spațiilor verzi și parcurilor si 60% construcțiilor. Restul de 25% va fi folosit pentru construirea infrastructurii și străzilor pentru pietoni.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO