1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

Imobiliare

Cum arată proiectul pe care IKEA vrea să îl construiască lângă Carrefour Orhideea

Compania Interprime Properties, parte a grupului IKEA a cumpărat anul trecut un teren de două hectare situat în zona Pasajului Basarab, lângă Carrefour Orhideea din Bucureşti cu 13 milioane de euro. Compania va construi aici un proiect cu clădiri de birouri.

24 dec, 2012 | | ECONOMICA.net

Terenul din zona Pasajului Basarab era folosit anterior de Baduc pentru facilitati de vânzare a materialelor de construcţii, compania fiind unul dintre cei mai mari comercianţi de materiale de construcţii şi instalaţii din România.

Interprime Properties vrea să construiască pe terenul de 20.000 mp un parc comercial/tehnologic – ansamblu multifuncţional  - cu funcţiunea de comerţ, servicii, birouri, dotări şi recreere şi a depus la Primăria Bucureşti documentaţia pentru obţinerea planului urbanistic zonal (PUZ).

În anunţul de intenţie pentru elaborarea planului urbanistic zonal (PUZ) se propune un POT (procent de ocupare a terenului) de 70%, un CUT (coeficient de utilizare a terenului) de 4 şi o înălţime maximă de construcţie de 60 m, adică 14 etaje, cu accente înalte.

Aceasta este cea de-a doua tranzacţie pe piaţa românească a Interprime Properties, după ce a cumpărat în 2010 terenul fostei fabrici Timpuri Noi cu 34 de milioane de euro, şi unde s-a lucrat deja la curăţarea terenului.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO