1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Cum arată spațiile de servicii de pe autostrăzile Chinei

În timp ce pe autostrăzile României abia urmează să fie concesionate noi spații de servicii, pe șoselele de mare viteză din China au apărut clădiri impozante ce seamănă mai degrabă cu castele sau mall-uri. 

11 oct, 2020 | | ECONOMICA.net

Chinezii au construit pe locul spațiilor de servicii adevărate oaze de relaxare pentru șoferii care merg pe autostrăzile din provincia Jiangsu din estul țării.

"Acestea nu sunt muzee, nici castele, nici mall-uri, nici parcuri sau grădini, ci zone de servicii de pe autostrăzi în provincia Jiangsu din estul Chinei", scrie China Xinhua News.

Agenția de presă a Chinei prezintă pe pagina sa de Facebook imagini cu spațiile de servicii de la marginea șoselelor de mare viteză.

Cu o rețea de sub 1.000 de kilometri de autostradă, România nu abundă nici în spații de servicii. De altfel, în această vară abia a fost lansată o licitație privind concesiunea de spații pentru servicii pe A1 și A2, împărțită în 13 loturi. Cu o valoare totală estimată de aproape 16 miliarde de lei, concesiunile se vor realiza pe o perioadă de 20 de ani.

Mai mult, chiar săptămâna viitoare, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) urmează să primească ofertele pentru aceste spații. Asta dacă nu va fi amânat și termenul de 15 octombrie.

Rămâne de văzut ce operatori vor prelua în concesiune noile spații și cum vor fi amenajate acestea.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO