Cum arată structura veniturilor la Poșta Română. Anul trecut a obținut un total de 1,51 de miliarde de lei, plus de 5,5%

Veniturile companiei Poșta Română au avansat anul trecut cu 5,5% în 2022, comparativ cu 2021, în timp ce afacerile au crescut cu 7,5%, conform raportului de activitate publicat de operatorul naţional poştal.
Lidia Neagu - Dum, 16 iul. 2023, 21:27
Cum arată structura veniturilor la Poșta Română. Anul trecut a obținut un total de 1,51 de miliarde de lei, plus de 5,5%

Raportul mai arată că în primul semestru al anului, veniturile totale s-au majorat cu 12% față de primele șase luni din 2022.

Veniturile au ajuns anul trecut la 1,51 de miliarde de lei, de la 1,43 de miliarde de lei în 2021, arată datele consultate de Economica pe platforma Termene.ro, în timp ce cifra de afaceri a fost de 1,45 de miliarde de lei.

Serviciu cu ponderea cea mai mare (44%) din totalul veniturilor companiei este cel de distribuire a pensilor și a altor drepturi sociale, urmat la mare distanță de ”Poșta de scrisori” cu 17% din veniturile realizate. Confirmările de primire (AR) aduc 14% din veniturile companiei Poșta Română, Coletele & Serviciile Expres dețin o pondere de 7% din cheltuieli, la egalitate cu ”Diverse venituri”, iar 4% din venituri vin din decontările cu administrațiile poștale străine.

Anul trecut, veniturile din distribuția pensiei au urcat cu 12%, în timp ce veniturile din poșta de scrisori care are a doua cea mai mare pondere din totalul veniturilor companiei, au crescut cu 8%.

Unul dintre cele mai mari şi mai importante contracte din istoria Poştei Române, cu beneficiari direcţi şi indirecţi aproape 20% din populaţia României, a fost anul trecut distribuirea cardurilor de energie, oferite de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

”Doar în prima tranșă, peste 3 milioane de carduri au fost printate la Fabrica de Timbre (sucursală specializată a Poștei Române), apoi distribuite de poștași. Crearea acestui parteneriat pentru imprimarea, împlicuirea, distribuirea și încasarea voucherelor pentru plata energiei a generat venituri suplimentare în valoare de 85 milioane lei”, se precizează în raport.

De asemenea, pe parcursul anului trecut, Poşta Română a majorat veniturile din sporuri şi bonificaţii pentru fiecare salariat în medie cu 39%, respectiv a crescut veniturile salariaţilor cu aproximativ 900 de lei, plus achiziţionarea uniformelor noi pentru prima dată în 15 ani.

În plus, s-au achiziţionat peste 5.200 de laptopuri şi calculatoare, 250 de imprimante, 2.700 de scannere, routere, servere şi 300 de maşini de numărat bani.

Compania Națională „Poșta Română” este unul dintre cei mai mari angajatori din România, cu peste 22.000 de salariați, 5.500 de subunități și o flotă de 1.200 de autovehicule.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde pentru ajutorul de restructurare. ...
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Prim-ministrul Scoţiei, Humza Yousaf, a demisionat luni după ce nu a reuşit să obţină suficient sprijin pentru a supravieţui ...
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat la toate provocările”
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat ...
GreenPoint Management, companie care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor în domeniul ...
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
Boom-ul energiei regenerabile riscă să prejudicieze o parte dintre cele mai bune terenuri arabile din America, în state ...