1EUR = 4.7788 RON | Bucureşti 6 º

News

Cum arată utilajul care aduce nisip pentru lărgirea plajelor de pe litoralul românesc. FOTO

Plajele Tomis Nord şi Mamaia Sud vor fi lărgite din toamna acestui an cu bani de la Uniunea Europeană. 

27 iul, 2014 | ECONOMICA.net

Cinci loturi de plajă vor fi mai largi şi vor avea diguri noi. În toamna acestui an se va trece la înnisiparea artificială a plajelor Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud si Eforie Nord. Termenul de finalizare a proiectului, care este susţinut cu 145 de milioane de euro din fonduri UE, este 2015. 

Înnisiparea propriu-zisă va începe după sezonul estival din acest an, la lotul Tomis-Nord. Apoi, gradual se va trece la înnisiparea artificială şi a celorlalte loturi, după ce vor fi finalizate digurile submerse şi emerse. Nisipul folosit pentru lărgirea plajelor va fi adus din Marea Neagră.

„În acest moment au început lucrările la digul submers, continuând cu digurile emerse aferente lotului Tomis Nord. După finalizarea lucrărilor se va trece la înnisiparea artificială după 15 septembrie 2014. Preconizăm că lucrările la lotul Mamaia Sud ca vor începe în octombrie 2014", a declarat pentru ECONOMICA.NET, Stelică Hagi.

CITEŞTE ŞI Plajele Litoralului vor fi refăcute cu nisip adus. Când încep marile lucrări

Utilajul care va fi folosit pentru înnisiparea artificială a plajelor este o dragă HAM 316 din Olanda, dragă de tip aspiraţie-refulare (TSHD- Trailer Suction Hopper Dredger). Vasul navigant TSHD este foarte potrivit pentru dragarea nisipurilor în condiţii de larg (vânt şi valuri) şi distanţe mari de navigare. Materialul dragat este aspirat, transportat şi descărcat de către vas fără a fi nevoie de alte echipamente.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO