1EUR = 4.7582 RON | Bucureşti 27 º

News

Cum arătau primele smartphone-uri din istorie GALERIE FOTO

Telefonul inteligent nu mai reprezintă astăzi nicio noutate, fiind tratat ca orice alt lucru obişnuit. Îi apreciem utilitatea însă nu mai putem spune că ne uimeşte cu aspectul şi capacităţile sale tehnice. Ba mai mult, cei din generaţiile mai mici au impresia că aşa a fost dintotdeauna.

18 oct, 2012 | Economica.net

Ei bine, lucrurile nu stau chiar aşa. Pentru cei care nu ştiu, vă spunem că primul smartphone din istorie a fost prezentat în anul 1992, îi avea ca producători pe cei de la IBM şi purta numele de Simon.

1. IBM Simon

  

 

 A apărut pe piaţă oficial un an mai târziu.

Pe lângă faptul că era un telefon mobil, acesta mai dispunea şi de calendar, agenda cu numere de telefon, world clock, calculator, email, fax si jocuri. Trebuie să ştiţi de asemenea, că acesta a fost şi primul telefon cu touchscreen şi tastatură QWERTY. Pretul gadget-ului era de 899 de dolari.

 

2. Nokia 9000 Communicator

Următorul smartphone de pe piaţă a fost Nokia 9000 Communicator şi a apărut în anul 1996. Acesta a fost primul telefon cu tastatură QWERTY cu butoane.

 

3. Ericsson R380

 

Al treilea telefon inteligent din istorie este, se pare, Ericsson R380.

 

4. Nokia 9210

Nokia 9210 este primul smartphone cu sistem de operare. A fost realizat în stil Communicator, dispunea de un ecran color şi procesor ARM. Utilizatorii mai puteau beneficia prin intermediul acestui telefon, de serviciul de mesagerie, SMS, fax, internet (web, WAP), contacte, calendar, suita office, calculator, ceas, recorder dar si convertor de unitati. Acesta a fost si primul telefon care permitea părţilor terţe implementarea de aplicaţii ce puteau fi descărcate de utilizatori.

 

5. Nokia 7650

Telefonul Nokia 7650 este primul smartphone Nokia cu Symbian, dar şi primul telefon cu cameră încorporată. Preţul gadget-ul era de 600 de euro.

 

Citeste si: Cele mai urâte telefoane Nokia din istorie. Top 3

Citeste si: Topul telefoanelor nemuritoare pe care le achiziţionează românii. Vezi cât costă

Citeste si: Cele mai proaste nume de telefoane din istorie

Citeste si: A apărut primul smartphone cu ecran full HD. FOTO

Citeste si: UPC vrea să devină operator de telefonie mobilă

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO