Cum calculează Netflix prețul și câți bani cere în fiecare țară: de la 21,48 de dolari/lună în Elveția, la doar 2,82 de dolari în Pakistan

Netflix, gigantul video streaming-ului, a transformat modul în care consumăm divertismentul prin oferta vastă de filme, emisiuni TV și documentare la doar un clic distanță. Cu toate acestea, costul de acces variază semnificativ de la țară la țară, reflectând disparitățile economice și dinamica pieței.
Lidia Neagu - joi, 29 feb. 2024, 19:07
Cum calculează Netflix prețul și câți bani cere în fiecare țară: de la 21,48 de dolari/lună în Elveția, la doar 2,82 de dolari în Pakistan

Prețurile Netflix pe țări au fost centralizate de Voronoi (aplicație a Visual Capitalist), utilizând tarifele lunare standard de abonament de pe Netflix.com și convertindu-le în dolari până la data de 10 decembrie 2023. Netflix oferă trei tipuri de abonamente (de bază, standard și premium).

Care este prețul Netflix pe țară?

Dintre cele 244 de țări și teritorii în care Netflix era disponibil în decembrie 2023, Elveția a fost cea mai scumpă, cu 21,48 dolari pe lună. Acesta a fost cu 5 dolari mai mult decât a doua cea mai scumpă țară din listă – Danemarca, cu 16,46 dolari. Urmează Groenlanda, Irlanda și SUA care completează Top 5 cele mai scumpe țări, cu un tarif de 15,49 dolari.

Cele mai ieftine în ordine inversă sunt: Nigeria, cu un preț al abonamentului de 4,48 de dolari pe lună, Egipt (3,88 de dolari), Argentina (3,57 de dolari), Turcia (3,38 de dolari) și Pakistan, cu un preț de 2,82 de dolari.

România se situează la mijloc, cu un cost de 10,76 de dolari, împreună cu state precum: Moldova, Slovacia, Estonia, Letonia, Lituania, Uzbekistan, Armenia, Azerbaijan și Belarus.

În regiune, Netflix percepe tarife mai mici în Bulgaria Albania, Croația, Bosnia & Herzegovina, Slovenia, toate cu 8,61 de dolari pe luna, Ungaria, cu 9,85 dolari pe lună, Ucraina (8,07 dolari), în timp ce în Europa de Vest prețul unui abonament este, de regula, 14 dolari.

Ce factori influențează costul

Mai mulți factori influențează fluctuația prețurilor abonamentelor Netflix în diferite țări. Aceștia includ:

Factori Economici: Netflix își ajustează prețurile pentru a se alinia cu puterea de cumpărare a consumatorilor din fiecare piață. Țările cu venituri medii mai mari suportă în general costuri de abonament mai ridicate.
Competiția de pe Piață: Prezența serviciilor locale puternice de streaming poate exercita o presiune în jos asupra prețurilor Netflix, determinând ajustări ale ofertelor pentru a rămâne competitive.
Licențierea Conținutului: Costul achiziționării drepturilor de conținut variază în funcție de regiuni, influențând structura generală a prețurilor. Țările cu taxe de licențiere mai mari pot avea costuri de abonament mai ridicate.
Fluctuațiile Valutare: Ratele de schimb valutar pot afecta modelul de preț al Netflix, determinând ajustări ocazionale sau fluctuații în costurile de abonament.

În total, Netflix are peste 260 milioane de abonați, un nou record, după ce în ultimul trimestru al anului trecut a adăugat încă 13,1 milioane de clienți. Compania a înregistrat venituri de 8,8 miliarde de dolari, cu 12% peste rezultatul din 2022.

 

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde pentru ajutorul de restructurare. ...
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Prim-ministrul Scoţiei, Humza Yousaf, a demisionat luni după ce nu a reuşit să obţină suficient sprijin pentru a supravieţui ...
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat la toate provocările”
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat ...
GreenPoint Management, companie care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor în domeniul ...
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
Boom-ul energiei regenerabile riscă să prejudicieze o parte dintre cele mai bune terenuri arabile din America, în state ...