Cum calculează Netflix prețul și câți bani cere în fiecare țară: de la 21,48 de dolari/lună în Elveția, la doar 2,82 de dolari în Pakistan

Netflix, gigantul video streaming-ului, a transformat modul în care consumăm divertismentul prin oferta vastă de filme, emisiuni TV și documentare la doar un clic distanță. Cu toate acestea, costul de acces variază semnificativ de la țară la țară, reflectând disparitățile economice și dinamica pieței.
Lidia Neagu - joi, 29 feb. 2024, 19:07
Cum calculează Netflix prețul și câți bani cere în fiecare țară: de la 21,48 de dolari/lună în Elveția, la doar 2,82 de dolari în Pakistan

Prețurile Netflix pe țări au fost centralizate de Voronoi (aplicație a Visual Capitalist), utilizând tarifele lunare standard de abonament de pe Netflix.com și convertindu-le în dolari până la data de 10 decembrie 2023. Netflix oferă trei tipuri de abonamente (de bază, standard și premium).

Care este prețul Netflix pe țară?

Dintre cele 244 de țări și teritorii în care Netflix era disponibil în decembrie 2023, Elveția a fost cea mai scumpă, cu 21,48 dolari pe lună. Acesta a fost cu 5 dolari mai mult decât a doua cea mai scumpă țară din listă – Danemarca, cu 16,46 dolari. Urmează Groenlanda, Irlanda și SUA care completează Top 5 cele mai scumpe țări, cu un tarif de 15,49 dolari.

Cele mai ieftine în ordine inversă sunt: Nigeria, cu un preț al abonamentului de 4,48 de dolari pe lună, Egipt (3,88 de dolari), Argentina (3,57 de dolari), Turcia (3,38 de dolari) și Pakistan, cu un preț de 2,82 de dolari.

România se situează la mijloc, cu un cost de 10,76 de dolari, împreună cu state precum: Moldova, Slovacia, Estonia, Letonia, Lituania, Uzbekistan, Armenia, Azerbaijan și Belarus.

În regiune, Netflix percepe tarife mai mici în Bulgaria Albania, Croația, Bosnia & Herzegovina, Slovenia, toate cu 8,61 de dolari pe luna, Ungaria, cu 9,85 dolari pe lună, Ucraina (8,07 dolari), în timp ce în Europa de Vest prețul unui abonament este, de regula, 14 dolari.

Ce factori influențează costul

Mai mulți factori influențează fluctuația prețurilor abonamentelor Netflix în diferite țări. Aceștia includ:

Factori Economici: Netflix își ajustează prețurile pentru a se alinia cu puterea de cumpărare a consumatorilor din fiecare piață. Țările cu venituri medii mai mari suportă în general costuri de abonament mai ridicate.
Competiția de pe Piață: Prezența serviciilor locale puternice de streaming poate exercita o presiune în jos asupra prețurilor Netflix, determinând ajustări ale ofertelor pentru a rămâne competitive.
Licențierea Conținutului: Costul achiziționării drepturilor de conținut variază în funcție de regiuni, influențând structura generală a prețurilor. Țările cu taxe de licențiere mai mari pot avea costuri de abonament mai ridicate.
Fluctuațiile Valutare: Ratele de schimb valutar pot afecta modelul de preț al Netflix, determinând ajustări ocazionale sau fluctuații în costurile de abonament.

În total, Netflix are peste 260 milioane de abonați, un nou record, după ce în ultimul trimestru al anului trecut a adăugat încă 13,1 milioane de clienți. Compania a înregistrat venituri de 8,8 miliarde de dolari, cu 12% peste rezultatul din 2022.

 

Te-ar mai putea interesa și
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate din ele sunt în Asia....
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii ...
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au la dipoziție 12,5 miliarde de lei
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au ...
Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională şi se pot demara procedurile pentru ca de la începutul lunii ...
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ...