Cum conving angajatorii candidaţii să muncească în alt oraş

Economica.net
01 02. 2016
jobs_intro_photologue_np_92043400

Bogdan Drăgoescu, Operations Manager la Lugera, spune că “ardelenii, timişorenii şi bănăţenii sunt mai reticenţi la relocare, pe când angajaţii din zonele cu mai puţine oportunităţi – Botoşani, Suceava, Paşcani, Bacău, Vaslui, Iaşi, Alexandria, Târgu Jiu – sunt cu mult mai deschişi către astfel de oportunităţi”.

„Din experiența noastră, mai deschiși spre relocare sunt candidații cu studii superioare, preponderent bărbații”, spune Cristina Jurconi, managerul agenției Manpower Cluj.

În domeniul IT se observă o deschidere mai mare a proaspeților absolvenți și a specialiștilor din Nord-Estul și Sudul României de a se reloca în Capitală, în timp ce relocarea specialiștilor din Nord-Vestul și Vestul țării în București este mult mai dificilă, spune Roxana Dragomir, director Manpower Professional, brand specializat în recrutarea de specialiști, îndeosebi IT și Engineering.

O tendință interesantă, de dată mai recentă, potrivit specialiştilor în recrutare Manpower, este relocarea specialiștilor cu ani buni de experiență, relevantă, din București în alte centre, precum Brașov și Cluj-Napoca.
Relocările cele mai frecvent întâlnite în proiectele de recrutare sunt cele din alte zone și orașe, în Capitală.

Citeşte integral articolul pe portalul online al revistei Cariere, pe care îl puteţi consulta aici.