Cum cresc salariile de la Transgaz. Plus 13% în doi ani

Salariile de la compania de stat Transgaz au crescut în ultimii doi ani cu 13,6%, mult peste media naţională. Un angajat Transgaz câştigă în medie aproape 4.500 de lei brut, în contextul în care profitul companiei este în scădere.
Economica.net - Dum, 09 iun. 2013, 21:12
Cum cresc salariile de la Transgaz. Plus 13% în doi ani

Câştigul mediu lunar încasat de un salariat al Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale Transgaz, în care sunt incluse sporurile în bani şi natură,  va fi anul acesta cu 13,6% mai mare decât în urmă cu doi ani, se arată în bugetul de venituri şi cheltuieli propus de companie pentru anul acesta. Este vorba de un salariu mediu de 4.476 de lei brut, în timp ce în 2011 era de 3.940 de lei, conform bugetului realizat, iar în 2012, potrivit bugetului previzionat, a fost de 3.963 de lei.  

Creşterea salarială a celor de la Transgaz este cu 3,6 puncte procentuale peste nivelul cu care s-a majorat în perioada 2011-2013 câştigul salarial  mediu brut utilizat pentru fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat. Mai mult, pentru anul în curs compania şi-a bugetat un profit brut cu 22% mai mic decât anul anterior, respectiv 342,4 milioane de lei. Cu un an în urmă, potrivit bugetului previzionat, compania miza pe un profit brut în valoare de 439,5 milioane de lei. 

Fără sporuri, câştigul mediu lunar al unui salariat Transgaz, determinat pe baza fondului de salarii aferent personalului angajat pe bază de contract individividual de muncă, este, conform propunerii de buget, de 3.159 de lei anul acesta, faţă de 3.113 în 2011 (realizat) şi de 3.124 în 2012 (previzionat). 

Mai mulţi angajaţi 

Pe lângă faptul că actualii angajaţi vor beneficia de majorări salariale, până la finele acestui an se pare că Transgaz va face şi angajări. Pentru anul acesta, bugetul companiei a fost făcut pentru un număr mediu de 5.175 de salariaţi. Anul trecut numărtul mediu de angajaţi a fost de 5.081, iar în 2011 în cadrul companiei lucrau 4.951 de persoane.

Compania şi-a bugetat anul acesta o creştrere a veniturilor totale la 1,6 miliarde de lei, de la 1,53 miliarde cu un an în urmă şi investiţii de 467,9 milioane de lei, mai mari decât în 2012 când au bugetat investiţii de 290, 4 milioane de lei.

În primele trei luni ale anului, Transgaz a raportat venituri totale în valoare de aproximativ 450 de milioane de lei, faţă de 460,6 de milioane de lei în perioada similară a anului trecut şi un profit net de 181,5 milioane de lei, faţă de 189,3 milioane de lei cu un an în urmă. 

Te-ar mai putea interesa și
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a criticat vineri ''mentalitatea colonială'' a Franţei şi a Uniunii Europene în Mali, declaraţie dată în timpul vizitei efectuate la Moscova de omologul......
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
La Innowave Summit 2022 din Cluj-Napoca a fost prezentat astăzi conceptul unui automobil electric dezvoltat în România.
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea duce la falimente și restructurări
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea ...
Pe orizontul mai îndepărtat de timp rămân incertitudini asociate capacităţii unor firme de a se menţine viabile odată ...
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Compania de stat rusă Gazprom a anunţat vineri că sistează începând de sâmbătă furnizarea de gaze către Finlanda, ...