Cum cumpără artă clienții bogați ai Băncii Transilvania

Clasicii picturii româneşti iau faţa vedetelor bursei. Divizia de private banking a Băncii Transilvania a încheiat un parteneriat cu Certinvest, administratorul singurului fond de investiții în artă din România.
Adrian N. Ionescu - vin, 08 iun. 2012, 06:17
Cum cumpără artă clienții bogați ai Băncii Transilvania

Pariurile pe Grigorescu, Tonitza, Petraşcu şi Ciucurencu, celebrii clasici ai picturii româneşti, iau locul celor pe acţiunile Fondului Proprietatea şi ale Petrom. 

Parteneriatul dintre Banca Transilvania şi Certinvest are ca scop vânzarea titlurilor fondului Certinvest Artă Românească  clienţilor bogaţi ai băncii, de care se ocupă departamentul de private banking.  

Banca Transilvania administrează active de peste 420 de milioane de euro pentru  1.800 de clienți care dispun de resurse mai mari de 100.000 de euro.

Certinvest Artă Românească este un fond închis de investiții (fără emisiune continuă de titluri, ca fondurile mutuale sau deschise), singurul de acest gen de pe piața din România. La un an de la lansare, fondul  a atras active de 1,8 milioane de euro, din partea a  aproape 50 de clienţi, persoane fizice şi juridice.

Portofoliul fondului cuprinde 46 de lucrări de artă, realizate de artişti români precum Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Ştefan Luchian, Ion Țuculescu, Camil Ressu, Iosif Iser, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petraşcu, Octav Băncilă, Constantin Piliuţă, sau Alexandru Ciucurencu.

 Certinvest Artă Românească a vândut până în prezent 3,2% din valoarea portofoliului, obţinând un randament anualizat la exit de aproape 19%.

Prin parteneriat, clienții de private banking ai Băncii Transilvania pot achiziționa unități de fond, în urma consilierii primite din partea managerilor dedicați, iar daca sunt interesați, pot opta inclusiv pentru vizionarea lucrărilor de portofoliu în care fondul a investit până în prezent.

 

Te-ar mai putea interesa și
Washingtonul impune sancțiuni împotriva mai multor oficiali chinezi din cauza încălcării drepturilor omului în provincia Tibet
Washingtonul impune sancțiuni împotriva mai multor oficiali chinezi din cauza încălcării drepturilor omului în provincia ...
Departamentul Trezoreriei SUA a anunţat vineri că va impune sancţiuni mai multor oficiali chinezi pentru încălcări ale drepturilor omului în Tibet, o regiune chineză în care Beijingul este......
Guvernul italian anunță că există mai multe companii interesate să preia rafinăria Lukoil din Sicilia
Guvernul italian anunță că există mai multe companii interesate să preia rafinăria Lukoil din Sicilia
Există câţiva investitori italieni şi internaţionali interesaţi de rafinăria din Sicilia a Lukoil, a anunţat vineri ...
Budapesta vrea să prelungească perioada de plafonare a prețurilor la unele alimente de bază
Budapesta vrea să prelungească perioada de plafonare a prețurilor la unele alimente de bază
Guvernul ungar intenţionează să extindă şi în 2023 plafonarea preţurilor la mai multe alimente de bază, a anunţat ...
Petrom reacționează de abia la o zi după ce Austria a votat împotriva intrării României în Schengen: Suntem un punct de sprijin pentru economica românească. Nu comentăm decizii politice
Petrom reacționează de abia la o zi după ce Austria a votat împotriva intrării României în Schengen: Suntem un punct ...
Compania energetică Petrom, deținută în proporție de 51% de grupul austriac OMV, a reacționat astăzi la decizia de ...