Cum cumpără artă clienții bogați ai Băncii Transilvania

Clasicii picturii româneşti iau faţa vedetelor bursei. Divizia de private banking a Băncii Transilvania a încheiat un parteneriat cu Certinvest, administratorul singurului fond de investiții în artă din România.
Adrian N. Ionescu - vin, 08 iun. 2012, 06:17
Cum cumpără artă clienții bogați ai Băncii Transilvania

Pariurile pe Grigorescu, Tonitza, Petraşcu şi Ciucurencu, celebrii clasici ai picturii româneşti, iau locul celor pe acţiunile Fondului Proprietatea şi ale Petrom. 

Parteneriatul dintre Banca Transilvania şi Certinvest are ca scop vânzarea titlurilor fondului Certinvest Artă Românească  clienţilor bogaţi ai băncii, de care se ocupă departamentul de private banking.  

Banca Transilvania administrează active de peste 420 de milioane de euro pentru  1.800 de clienți care dispun de resurse mai mari de 100.000 de euro.

Certinvest Artă Românească este un fond închis de investiții (fără emisiune continuă de titluri, ca fondurile mutuale sau deschise), singurul de acest gen de pe piața din România. La un an de la lansare, fondul  a atras active de 1,8 milioane de euro, din partea a  aproape 50 de clienţi, persoane fizice şi juridice.

Portofoliul fondului cuprinde 46 de lucrări de artă, realizate de artişti români precum Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Ştefan Luchian, Ion Țuculescu, Camil Ressu, Iosif Iser, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petraşcu, Octav Băncilă, Constantin Piliuţă, sau Alexandru Ciucurencu.

 Certinvest Artă Românească a vândut până în prezent 3,2% din valoarea portofoliului, obţinând un randament anualizat la exit de aproape 19%.

Prin parteneriat, clienții de private banking ai Băncii Transilvania pot achiziționa unități de fond, în urma consilierii primite din partea managerilor dedicați, iar daca sunt interesați, pot opta inclusiv pentru vizionarea lucrărilor de portofoliu în care fondul a investit până în prezent.

 

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...