Cum eviţi facturile mari la telefonul mobil când pleci în străinătate

Atunci când plecăm în vacanţă una dintre problemele esenţiale de care ţinem sunt serviciile de comunicaţii. Cum putem evita costurile ridicate?
Economica.net - joi, 06 dec. 2012, 22:04
Cum eviţi facturile mari la telefonul mobil când pleci în străinătate

Deşi Uniunea Europeană a reglementat tarifele de roaming, acestea încă nu au ajuns la un nivel la care să comunici fără să te mai gândeşti la factură.

Cosmote România a lansat opţiune Roaming  Traveler care se activează gratuit, iar minutele naţionale şi internaţionale incluse în abonament pot fi folosite pentru apeluri iniţiate în roaming în ţările din UE plus Liechtenstein, Norvegia şi Islanda. Cu un tarif de 1,12 € pentru fiecare 30 minute ale unui apel efectuat.

Apelurile primite în roaming în ţările member UE vor fi tarifate cu 1,12 € pentru fiecare 15 minute ale unui apel primit.

Clineţii Orange România care călătoresc în ţările Uniunii Europene plus Elveţia şi Moldova au la dispoziţie opţiunea permis de vacanţă.

Pentru 5.5 euro ai la dispoziţie 20 minute ca să suni şi să primeşti apeluri, 1 MB pentru mesaje multimedia şi internet pe mobil  şi 20 SMS din roaming. Opţiunea poate fi activată de mai multe ori în decursul unei luni.

Vodafone România deţine în portofoliu opţiunea Roaming pe zi care pentru 3.99 euro pe zi poţi utiliza minutele naţionale, sms-urile naţional şi traficul de internet inclus în aboanement în 45 de ţări inclusiv cele membre UE.

Primele 30 de minute/zi nu se tarifează, iar după depășirea acestor minute, vei fi taxat cu 0,10€/minut la abonament.

Tarifele standard de roaming atunci când te afli în Uniunea Europeană sunt de 29 eurocenţi pentru un minut de apel efectuat, 8 cenţi pentru un minut de apel primit, 9 cenţi pentru un sms şi 75 de cenţi pentru fiecare MB de trafic la internet.

Te-ar mai putea interesa și
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, precum şi local în estul şi sudul Transilvaniei, potrivit......
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...