1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Cum funcţionează bugetul României: O treime din plăţile pentru autostrăzi din 2016 au fost făcute pe 29 şi 30 decembrie

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a achitat în doar două zile, pe 29 şi 30 decembrie, facturi pentru lucrări la autostrăzi în valoare de 312 milioane de lei (circa 70 milioane de euro), reprezentând aproape o treime din totalul plăţilor efectuate pentru şoselele de mare viteză în tot anul trecut.

10 ian, 2017 | ECONOMICA.net

România a decontat în 2016, prin CNAIR, urmaşa CNADNR, facturi în valoare de 1,02 miliarde de lei (circa 230 milioane de euro) pentru proiectele de autostrăzi, conform calculelor ECONOMICA.NET pe baza datelor companiei, centralizate de forumul de infrastructură PeUndeMerg.ro (tabel).

Din miliardul plătit pentru autostrăzi anul trecut, aproape o treime a fost achitată în numai două zile, respectiv pe 29 şi 30 decembrie, potrivit datelor ordinelor de plată.

Cea mai mare sumă a fost primită italienii de la Tirrena Scavi, pentru lucrările de pe lotul trei al autostrăzii Sebeş - Turda (A10), respectiv 100 de milioane de lei.

Plăţi semnificative, însumând 44,86 milioane de lei, au fost efectuate pe 30 decembrie şi către Porr, constructorul lotului 4 al autostrăzii Sebeş - Turda.

Tot pe 30 decembrie au fost făcute plăţi de 44 milioane de lei către constructorul lotului 3 al autostrăzii Lugoj - Deva, Comsa.

Pizzarotti a încasat la rândul său, la finalul lui 2016, suma de 41,53 milioane de lei, pentru lucrările de la lotul 1 al autostrăzii Sebeş - Turda.

CNAIR a mai făcut pe final de an plăţi de 18,13 milioane de lei către Strabag, pentru lucrările de pe tronsonul Ungheni - Ogra al autostrăzii Câmpia Turzii - Târgu Mureş.

O plată de 17,92 milioane de lei a fost efectuată şi către asocierea Aktor-Euro Construct, pentru lotul 2 al autostrăzii Sebeş - Turda.

UMB Spedition a încasat la rândul său aproape 13 milioane de lei pentru tronsonul Gilău - Nădăşelu din Autostrada Transilvania.

De asemenea, plăţi însumând 12,87 milioane de lei au fost efectuate la final de an şi către italianii de la Astaldi, pentru lotul Iernut – Cheţani din autostrada Câmpia Turzii - Târgu Mureş.

Şi Geiger, constructorul lotului Ogra - Iernut al aceleiaşi autostrăzi, a primit circa 10 milioane de lei la sfârşitul lui 2016.

Firmele lui Umbrărescu, Tehnostrade-UMB, au mai încasat la final de an încă 9,05 milioane de lei pentru lotul 4 al autostrăzii Lugoj - Deva.

LISTA PROIECTELOR DE AUTOSTRĂZI PENTRU CARE AU FOST EFECTUATE PLĂŢI ÎN 2016

 

Citeşte şi Dragnea suspectează o gaură de 10 mld. lei la buget. Cere anchetarea lui Cioloş şi a lui Dragu. Reacţia fostului premier

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO