Cum funcţionează un împrumut garantat cu maşina

O modalitate rapidă prin care puteți obține o sumă de bani de care aveți nevoie urgent implică luarea unui împrumut pe care îl garantați cu mașina. Atunci când garantați un împrumut cu mașina, sunt șanse foarte mari să primiți o aprobare rapidă a împrumutului de care aveți nevoie pe termen scurt.
Ion Dobreanu - lun, 19 sept. 2022, 14:19
Cum funcţionează un împrumut garantat cu maşina

Deși împrumutul garantat cu mașina funcționează destul de simplu, sunt implicate anumite condiții de aprobare a împrumutului și este bine să știți anumite aspecte, cum ar fi ce se întâmplă dacă nu reușiți să plătiți împrumutul la timp sau ce tipuri de mașini sunt acceptate sau ce se întâmplă cu mașina cât timp acționează ca garanție pentru împrumut. În general, pentru a obține un împrumut auto, trebuie să vă gajați vehiculul ca garanție prin predarea titului creditorului până când împrumutul este complet rambursat. Bineînțeles, condițiile de acordare a împrumutului diferă de la un creditor la altul.

De exemplu, regulile unei bănci pot să difere foarte mult față de regulile unui amanet auto. Dacă nu aveți alte opțiuni – de exemplu, aveți nevoie de fonduri imediat pentru un tratament medical de urgență – un împrumut garantat cu mașina este cea mai sigură modalitate de a obține fondurile necesare. Totuși, trebuie să aveți grijă cui solicitați un astfel de împrumut, deoarece în cele mai multe cazuri, aceste împrumuturi se dovedesc a fi mai scumpe și riscați să vă pierdeți mașina dacă nu respectați cu strictețe regulile de acordare a împrumutului.

Cum funcționează împrumuturile garantate cu mașina?

Pentru a vi se acorda un împrumut garantat cu mașina, este necesar ca mașina să aibă o valoare mai mare decât suma pe care doriți să o împrumutați. Aceasta ar fi regula principală pe care o impun creditorii, în special băncile care acordă împrumuturi garantate cu mașina. În multe cazuri, este necesar să fi achitat deja orice alte împrumuturi la care ați apelat pentru a vă achiziționa vehiculul. Sunt totuși și unii creditori care vă pot acorda un împrumut auto chiar dacă plătiți în continuare un împrumut standard pentru achiziționarea auto. Suma pe care o puteți împrumuta se bazează pe valoarea mașinii sau pe capitalul propriu pe care îl aveți în vehicul. Cu cât valoarea este mai mare, cu atât puteți primi mai mulți bani. Desigur, nu trebuie să vă așteptați să primiți un împrumut echivalent cu întreaga valoare a mașinii. În general, creditorii doresc să își recupereze ușor banii pe care i-au împrumutat, astfel încât împrumută sume pe care au siguranța că le pot primi sau împrumută sume pe care știu că și le vor recupera prin vânzarea vehiculului în cazul în care împrumutatul nu reușește să își achite datoria.

Unii creditori acordă împrumuturi auto și regula lor este să țină mașina în parcarea proprie în condiții maxime de siguranță până când împrumutatul își va plăti datoria, iar alți creditori permit împrumutatului să își folosească în continuare mașina, însă vor instala un dispozitiv de urmărire GPS pentru a preveni ca împrumutatul să părăsească țara cu mașina. Puteți obține împrumuturi garantate cu mașina prin intermediul băncilor sau uniunilor de credit, dar puteți, de asemenea, să apelați la amanete auto, deoarece regulile lor sunt mai simple, la fel și condițiile de acordare a împrumutului. De exemplu, Kapital Credit acordă împrumuturi garantate cu mașina, iar un aspect foarte important este acela că mașina intră în custodia firmei de amanetare, nu în posesia acesteia. De asemenea, aveți opțiunea de a vinde mașina direct prin intermediul firmei de amanet auto, în cazul în care nu puteți achita împrumutul.

Rambursarea împrumutului

Împrumuturile garantate cu mașina sunt, în general, împrumuturi pe termen scurt, care se achită adesea în 15 până la 30 de zile. Asta înseamnă că împrumutatul va trebui să găsească rapid fondurile pentru rambursarea completă, iar asta rareori este atât de ușor pe cât ați putea spera. În unele cazuri și în funcție de creditorul care vă acordă împrumutul, puteți extinde rambursarea prin reluarea împrumutului. În loc să plătiți împrumutul, puteți obține un împrumut nou-nouț de 30 de zile.

Cu toate acestea, reluarea împrumutului devine o modalitate extrem de costisitoare, deoarece va fi necesar să plătiți noi comisioane de împrumut. Un alt aspect pe care este bine să îl luați în considerare atunci când vă gândiți la un împrumut auto are legătură cu ratele dobânzilor. În funcție de creditorul care vă acordă împrumutul, costurile totale de împrumut ar putea fi foarte diferite. Băncile percep, în general, dobânzi mult mai mari în comparație cu firmele de amanet auto. Este recomandat să faceți toate cercetările și să dețineți toate informațiile necesare înainte de a solicita un împrumut auto.

Verificați care sunt condițiile de acordare a împrumutului de la un creditor la altul și calculați potențialele costuri totale de împrumut. În general, împrumuturile auto, la fel ca orice alt tip de împrumut, presupun să plătiți o sumă mult mai mare în comparație cu împrumutul care vi s-a acordat. O firmă de amanet auto este transparentă în ceea ce privește comisionul perceput. În cazul în care nu puteți returna banii până la data stabilită în contract, mai puteți beneficia de până la 30 zile de grație, în funcție de perioada contractuală, cu același comision. Dacă nici termenii pentru perioada de grație nu pot fi îndepliniți, puteți opta pentru prelungirea contractului cu încă 30 de zile, achitând doar comisionul pe luna precedentă.

Riscurile unui împrumut auto prin intermediul băncii vs. amanet auto

Una dintre cele mai mari probleme cu împrumuturile auto acordate de bancă implică riscul de a vă pierde mașina. Dacă nu reușiți să țineți pasul cu achitarea împrumutului, banca sau uniunea de credit care v-a acordat împrumutul poate intra în posesia mașinii și o poate vinde pentru a-și recupera astfel banii pe care vi i-a împrumutat. Acest lucru nu se întâmpla în cazul în care apelați la un credit de tip amanet auto.

Firma de amanet auto vă oferă posibilitatea de a prelungi perioada de creditare, precum și opțiunea de a vinde mașina în timp ce se află în custodia firmei de amanet. Puteți aduce potențiali clienți pentru a vedea mașina. De asemenea, puteți vinde mașina cu orice sumă doriți, fiind astfel posibil sa achitați împrumutul auto și să vă rămână niște bani în plus.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat principalii indicatori financiari. Astfel, grupul a raportat pentru anul......
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...