Cum își mai înșală bărbații din România partenerele. Aproape două treimi cheltuiesc în secret banii familiei (STUDIU)

A apărut pe piață primul studiu privind infidelitatea financiară în cuplurile din România. Cercetarea, făcută la inițativa Provident Financial România, se numește Provident Transparent și relevă, printre altele, un grad ridicat de infidelitate cel puțin în ceea ce îi privește pe bărbați.
Economica.net - lun, 12 oct. 2020, 07:50
Cum își mai înșală bărbații din România partenerele. Aproape două treimi cheltuiesc în secret banii familiei (STUDIU)

Modalitățile prin care un bărbat își poate înșela partenera sunt nenumărate, iar unele dintre ele depășesc sfera romantismului. Un studiu al Provident Financial România, primul de acest tip de la noi din țară, relevă, de exemplu, că românii obișnuiesc să cheltuiască banii cuplului fără știința partenerei. „Aproape două treimi dintre românii cu vârsta până în 40 de ani și care sunt într-o relație au cheltuit cel puțin o dată în ultimul an bani fără știrea partenerului”, arată sursa citată.

Deși aproape 85% dintre cuplurile din România își pun laolaltă veniturile lunare, când vine vorba despre cheltuieli „secrete”, motivul indicat de majoritatea este acela că erau nesemnificative – 56%.

Un alt motiv care îi determină pe români să nu împărtășească anumite cheltuieli cu partenerul este chiar teama de acesta sau, mai bine spus, teama că partenerul nu ar aproba cheltuiala ,,secretă’’. 23% dintre respondenți au motivat astfel infidelitatea financiară. Tot teama, de data aceasta de ceartă sau chiar de despărțire, îi determină pe 13% dintre români să-și ascundă cheltuielile de partener. De asemenea, orgoliul este decizional în cheltuirea banilor proprii și aproape 18% dintre români cred că ce fac cu banii este treaba lor și nu trebuie să dea socoteală nimănui.

Pe ce aruncă banii bărbații din România


Potrivit studiului, cheltuielile făcute pe ascuns au și un punct comun: atât bărbații cât și femeile spun că, în majoritatea cazurilor, au cumpărat diferite cadouri – 24%. Nu la fel stau lucrurile cu restul clasamentului infidelității financiare.

Bărbații admit că au cheltuit bani fără știrea partenerei pe alcool și țigări, electronice și electrocasnice, ieșiri în oraș și jocuri de noroc sau video, în timp ce femeile au fost mai înclinate să înșele financiar pentru a cumpăra produse cosmetice, îmbrăcăminte și încălțăminte și lucruri pentru copii.

Cel mai predispus segment la acest fenomen este cel între 20 și 30 de ani, 35% dintre cuplurile tinere având percepția că partenerul/a cheltuiește bani în mod iresponsabil, în special bărbații.

” Provident susține transparența în relații. Contractuale, desigur. Tocmai de aceea, prin „Provident transparent”, compania își propune să aducă mai multă claritate în ce privește costul unui împrumut , motivele pentru care clienții împrumută, dar și investițiile în comunitate . Dobânda Anuală Efectivă (DAE), cel mai relevant instrument de comparare a ofertelor de împrumut, este și ea explicată pe îndelete.”, transmite compania.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a apelor uzate, a deschis o entitate juridică la Arad....
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. ...