Cum începe România săptămâna în criza Coronavirus – situaţia de luni, 23.08.2021

Un număr de 415 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 15.000 de teste, a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategică. Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Mia jos puteţi citi câţi oameni au murit în ultimele 24 de ore, câţi pacienţi sunt internaţi la terapie intensivă şi câţi bolnavi de COVID-19 sunt internaţi în toată România.
AGERPRES - lun, 23 aug. 2021, 14:09
Cum începe România săptămâna în criza Coronavirus - situaţia de luni, 23.08.2021

Până luni, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.091.340 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 1.052.055 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

La nivel naţional, până la această dată, au fost prelucrate 8.980.921 de teste RT-PCR şi 2.224.659 de teste rapide antigenice.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 4.339 de teste RT-PCR (1.887 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 2.452 la cerere) şi 10.779 de teste rapide antigenice.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 29 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

 

Câţi morţi au fost în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) informează că, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 13 decese la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit GCS, este vorba despre opt femei şi cinci bărbaţi, internaţi în spitale din judeţele Argeş, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Mureş, Neamţ, Sibiu şi Timiş.

Un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30 – 39 ani, unul la categoria de vârstă 40 – 49 ani, şase la categoria de vârstă 60 – 69 ani, patru la categoria de vârstă 70 – 79 ani şi unul la categoria peste 80 de ani.

12 dintre decese s-au înregistrat la pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar un pacient nu a prezentat comorbidităţi.

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referinţă, precizează GCS.

De la începutul pandemiei, în total 34.425 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România.

Situaţia la terapie intensivă şi numărul total de internaţi din toate spitalele din România

Un număr de 1.378 de persoane infectate cu noul coronavirus sunt internate în unităţile sanitare de profil, dintre care 193 la terapie intensivă, a anunţat, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

Pe teritoriul României, 3.919 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 1.420 se află în izolare instituţionalizată.

De asemenea, 60.730 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată sunt 74.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 538 apeluri la numărul unic de urgenţă 112.

Unde au fost cele mai multe cazuri noi

Cele mai multe cazuri noi de COVID-19 faţă de ultima raportare au fost înregistrate în Bucureşti – 56 şi în judeţele Cluj – 50, Ilfov – 33 şi Constanţa – 23 a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

Harghita, Covasna, Mehedinţi şi Mureş sunt singurele judeţe fără nici un caz nou de COVID-19.

Câte un caz s-a înregistrat în judeţele Dâmboviţa şi Vâlcea, câte două cazuri – în judeţele Alba, Bihor, Hunedoara, Ialomiţa şi Sălaj, iar câte trei cazuri în Botoşani, Olt şi Vrancea.

Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, cea mai mare incidenţă la mia de locuitori fiind în judeţul Ilfov – 0,58 şi Bucureşti – 0,48, în timp ce media naţională este de 0,25 cazuri la mia de locuitori.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Mark Zuckerberg a anunțat că Facebook se va numi Meta
Mark Zuckerberg a anunțat că Facebook se va numi Meta
Mark Zuckerberg a anunțat că Facebook se va numi Meta. Facebook își va schimba numele pentru a reflecta ambițiile sale ...
Criză energetică în Republica Moldova: Preşedintele Maia Sandu lansează un apel la solidaritate naţională
Criză energetică în Republica Moldova: Preşedintele Maia Sandu lansează un apel la solidaritate naţională
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat joi seara un apel la solidaritate naţională, în finalul unei şedinţe ...
SUA: Joe Biden anunţă un acord asupra cadrului unui ”plan istoric” pentru economia americană
SUA: Joe Biden anunţă un acord asupra cadrului unui ”plan istoric” pentru economia americană
Joe Biden a anunţat joi că a prezentat în Congres un "plan istoric" care prevede cheltuieli de miliarde de dolari pentru ...