Cum începe România săptămâna în criza Coronavirus – situaţia de luni, 23.08.2021

Un număr de 415 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 15.000 de teste, a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategică. Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Mia jos puteţi citi câţi oameni au murit în ultimele 24 de ore, câţi pacienţi sunt internaţi la terapie intensivă şi câţi bolnavi de COVID-19 sunt internaţi în toată România.
AGERPRES - lun, 23 aug. 2021, 14:09
Cum începe România săptămâna în criza Coronavirus - situaţia de luni, 23.08.2021

Până luni, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.091.340 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 1.052.055 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

La nivel naţional, până la această dată, au fost prelucrate 8.980.921 de teste RT-PCR şi 2.224.659 de teste rapide antigenice.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 4.339 de teste RT-PCR (1.887 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 2.452 la cerere) şi 10.779 de teste rapide antigenice.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 29 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

 

Câţi morţi au fost în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) informează că, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 13 decese la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit GCS, este vorba despre opt femei şi cinci bărbaţi, internaţi în spitale din judeţele Argeş, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Mureş, Neamţ, Sibiu şi Timiş.

Un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30 – 39 ani, unul la categoria de vârstă 40 – 49 ani, şase la categoria de vârstă 60 – 69 ani, patru la categoria de vârstă 70 – 79 ani şi unul la categoria peste 80 de ani.

12 dintre decese s-au înregistrat la pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar un pacient nu a prezentat comorbidităţi.

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referinţă, precizează GCS.

De la începutul pandemiei, în total 34.425 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România.

Situaţia la terapie intensivă şi numărul total de internaţi din toate spitalele din România

Un număr de 1.378 de persoane infectate cu noul coronavirus sunt internate în unităţile sanitare de profil, dintre care 193 la terapie intensivă, a anunţat, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

Pe teritoriul României, 3.919 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 1.420 se află în izolare instituţionalizată.

De asemenea, 60.730 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată sunt 74.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 538 apeluri la numărul unic de urgenţă 112.

Unde au fost cele mai multe cazuri noi

Cele mai multe cazuri noi de COVID-19 faţă de ultima raportare au fost înregistrate în Bucureşti – 56 şi în judeţele Cluj – 50, Ilfov – 33 şi Constanţa – 23 a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

Harghita, Covasna, Mehedinţi şi Mureş sunt singurele judeţe fără nici un caz nou de COVID-19.

Câte un caz s-a înregistrat în judeţele Dâmboviţa şi Vâlcea, câte două cazuri – în judeţele Alba, Bihor, Hunedoara, Ialomiţa şi Sălaj, iar câte trei cazuri în Botoşani, Olt şi Vrancea.

Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, cea mai mare incidenţă la mia de locuitori fiind în judeţul Ilfov – 0,58 şi Bucureşti – 0,48, în timp ce media naţională este de 0,25 cazuri la mia de locuitori.

Te-ar mai putea interesa și
Tesla a deschis primul pop-up store din România la Timișoara
Tesla a deschis primul pop-up store din România la Timișoara
La doar un an după ce a deschis primul său show-room din România, la București, Tesla a inaugurat la Timișoara primul său pop-up store....
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor de mașini electrice
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor ...
Pentru prima dată în mai mult de un an, valoarea de piaţă a grupului petrolier american ExxonMobil Corp. a depăşit-o ...
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere (Video)
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă ...
Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, ...
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei și a menținut prețul ...