Cum îţi alegi un televizor inteligent

Flanco, unul dintre cei mai mari retaileri de electronice, electrocasnice şi IT&C, estimează că social TV-urile, categorie în care intră dispozitivele Smart TV şi Internet TV vor deveni în următorii 5 ani principalul tip de televizoare achiziţionate de români, dar care sunt criteriile după care îţi alegi un astfel de device?
Economica.net - lun, 17 sept. 2012, 08:57
Cum îţi alegi un televizor inteligent

“Consumul de televiziune face parte din viaţa românilor, însă, în prezent, stilul de viaţă modern impune schimbări şi în acest obicei. La fel ca în alte medii, precum cel online, interacțiunea și feedback-ul utilizatorului devin din ce în ce mai importante, astfel încât producătorii concep tehnologii cât mai apropiate de nevoile consumatorilor. Estimăm ca într-un an, 3 din 10 televizoare vândute în Flanco să fie televizoare “sociale”, iar în următorii 5 ani, acest segment să devină unul dintre cele mai căutate tipuri de produse în reţeaua noastră”, declară Cătălin Marin, Product Management Director Flanco.

Pasiunea pentru canalul multimedia tradiţional – TV şi dezvoltarea comunicarii online, se regăsesc în obiceiurile de consum ale românilor, care adoptă rapid tehnologiile de ultimă oră. Astfel, una dintre principalele tendințe internaționale care își face simțită prezența și în România este social TV: comunicarea în timp real în rețelele sociale (Facebook, Twitter, Google Talks etc.) direct prin intermediul televizorului, cu ajutorul unor aplicaţii dedicate (widget-uri).

“Funcţiile inteligente şi interconectivitatea dispozitivelor din căminele noastre converg în cele două direcţii principale ale tendinţelor din tehnologie prezentate la IFA anul acesta. Cererea din piaţă pentru televizoare cu funcţii inteligente a înregistrat o creştere vizibilă în primele şase luni, atât la nivel international, cât şi local, segmentul de social TV depăşind statutul de produs de nişă încă de la finalul anului trecut”, completează Cătălin Marin.

Criteriile de selecţie ale unui televizor inteligent

 

1.         Tehnologia LED sau  plasmă, 2D sau 3D

Atât tehnologia LED, cât și tehnologia LCD sau plasma oferă o calitate bună a imaginii, caracteristica principală în comun fiind claritatea imaginii. Utilizatorii în căutarea unei experienţe complete, apropiate de cea din cinema, vor fi interesaţi şi de avantajele tehnologiei 3D, disponibile prin intermediul televizoarelor inteligente.

2.         Dimensiuni

Un televizor de mare diagonală oferă o calitate a imaginii mai bună şi o experienţă de vizionare, per total, mai agreabilă, însă alegerea unui televizor trebuie să fie realizată în concordanţă cu dimensiunile camerei. Cele mai populare modele de televizoare sunt cele cu diagonală de 32 de inci. Reprezentanţii companiei declară însă că o creştere semnificativă pentru televizoarele de 40 – 42 inci.

3.         Specificații tehnice  

Frecvenţa de peste 100 Hz asigură redarea lină a imaginilor, mai ales în cazul programelor sportive sau în cazul jocurilor, în timp ce o rezoluţie Full HD permite vizionarea excelentă a filmelor la înaltă calitate.

4.         Accesul la Internet

Toate modelele social TV dispun de posibilitate de conexiune la Internet, iar fiecare televizor oferă o selecţie de aplicaţii preinstalate.

5.         Integrarea perifericelor

Un televizor cu Internet trebuie să permită conectarea perifericelor multimedia – cameră video pentru apeluri Skype, tastatură suplimentară pentru nevoi sporite de editare de text sau chiar şi mouse, pentru navigare mai uşoară pe paginile web.

6.         Preţul

Preţurile devin din ce în ce mai mici pentru aceste tipuri de televizoare, preţul mediu pentru un social TV fiind de 2.200 de lei.

Citeşte şi Televizorul pe care îl poţi controla cu ochii

 

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...