Cum navighezi pe internet în anonimat. Setări pentru fiecare browser

Desi multi utilizatori cred ca activitatile lor de navigare pe Web sunt anonime, adevarul este ca o mare parte din informatiile de verificare sunt transmise site-urilor pe care acestia le acceseaza. Pentru cei care isi doresc sa foloseasca internetul in anonimat, iata mai jos o serie de optiuni ale browser-elor.
Economica.net - sâm, 14 apr. 2012, 06:54
Cum navighezi pe internet în anonimat. Setări pentru fiecare browser

Pentru Internet Explorer

Porneste browser-ul Internet Explorer si acceseaza meniul Tools. Faceti click pe InPrivate Browsing pentru a deschide o noua fereastra care invoca navigatul privat. Alternativ, mai pot fi folosite si tastele „Ctrl-Shift-P” pentru a lansa aceeași fereastra de navigare, sau faceti click dreapta pe iconita Internet Explorer din bara de activitati si selectati „InPrivate Browsing” din meniul contextual.

Cautarea pe internet se face absolut normal. Daca vizitati site-uri unde aveti nevoie de cont, va fi nevoie să faceți acest lucru manual, întrucât In Private Browsing nu încarcă nicio informație în cache sau cookie-uri de la sesiune de navigare anterioare. Dacă însă vă întoarceți la unul din site-urile deja accesate în cadrul aceleiași sesiune, atunci informațiile sunt stocate în mod obișnuit.

Închideți fereastra de navigare InPrivate atunci când ați terminat.

Pentru Mozilla

Pornește browser-ul. Apăsați click pe butonul „Firefox” din colțul din stânga sus și selectați opțiunea „Private Browsing”. Pentru aceeași setare mai pot fi apăsate tastele „Ctrl-Shift-P”.

Faceți click pe butonul „Start Private Browsing” pentru a începe sesiunea de navigare privata. Când este activat acest mod, butonul Firefox va deveni mov, scrie ehow.com.

Puteti face căutarile normal, tinând cont de faptul că, la fel ca si la IE, datele și preferintele accesate in sesiunea privata nu vor fi salvate. Pentru a reveni la modul de navigare standard, apăsați pe butonul „Stop Private Browsing”.

Pentru Chrome

Lansati Chrome, iar apoi faceși click pe iconita „Wrench” pentru a accesa meniul de optiuni. Apoi faceți click pe optiunea „New Incognito Window”. Se va deschide o noua fereastra cu pictograma Incognito Mode. O astfel de sesiune mai poate fi lansată și apăsând tastele Ctrl-Shift-N, după ce ați deschis Google Chrome.

Navigati in mod normal, reținând că nici Chrome nu reține datele și preferintele utilizatorului. Pentru a termina această sesiune, închideți fereastra modul incognito. Orice cookie-uri și date se vor pierde prin această renunțarea la această opțiune.

Te-ar mai putea interesa și
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
Prime Kapital a inaugurat astăzi, 25 aprilie, deschiderea celui mai nou mall din Pitești, județul Argeș. Investiția este de peste 100 de milioane de euro, una dintre cele mai mari din ultimii......
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu comiteţi o infracţiune, pentru că orice transmitere ...
Problemele economice ale Germaniei provoacă îngrijorări în ţările vecine
Problemele economice ale Germaniei provoacă îngrijorări în ţările vecine
 Evoluţia slabă a economiei germane provoacă îngrijorări în ţările vecine, din Elveţia şi până în Polonia, ...
Două noi magazine Flanco Smart Discounter. Retailerul electroIT și-a pus noul brand pe un magazin în Vitantis din București și unul în Argeș Mall
Două noi magazine Flanco Smart Discounter. Retailerul electroIT și-a pus noul brand pe un magazin în Vitantis din București ...
După ce și-a anunțat, luna aceasta, rebrandingul și o nouă poziționare în zona de Smart Discounter, retailerul electro-IT ...