Cum poate deveni un împrumut rapid, soluția salvatoare pentru un șomer?

Persoana care își pierde locul de muncă, din motive economice sau de altă natură, devine șomer pe perioadă nedeterminată. Uneori lungă, această perioadă are repercusiuni asupra nivelului de trai și a precarității familiilor. Din fericire, este posibil să obțineți un împrumut rapid pentru șomeri pentru a face față situației economice dificile!
Ion Dobreanu - joi, 25 nov. 2021, 12:44
Cum poate deveni un împrumut rapid, soluția salvatoare pentru un șomer?

Șomajul, echivalent cu veniturile în scădere

Situația financiară a somerului este fragilă deoarece veniturile acestuia sunt reduse atât ca valoare, cât și ca durată. Drept urmare, băncile sunt foarte reticente în a acorda un împrumut unui șomer din două motive principale:

Nu există nicio garanție că împrumutul pentru șomeri va fi rambursat fără incidente: instituția de credit nu este asigurată de solvabilitatea celui ce se împrumută pe termen mediu, mai ales dacă perioada de rambursare a creditului de nevoi personale o depășește pe cea de plată a indemnizației de șomaj. Indemnizațiile de șomaj nu sunt nici fixe, nici permanente.

Ratele lunare pot fi mari și pot duce la supraîndatorare: dacă ratele lunare devin greu de plătit din cauza unor cheltuieli neprevăzute, cel care se împrumută s-ar scufunda într-un cerc vicios. Nerambursările duc la penalități, care cresc și mai mult datoria.

Este posibil să contractați un împrumut dacă sunteți șomer?

Chiar dacă obținerea unui împrumut pentru șomeri este complexă, nu este imposibil! Statutul profesional nu este singurul criteriu studiat de bancă. Aceștia din urmă vor fi interesați de felul în care ați căutat să va angajați, perioadele de activitate/inactivitate, proiectele pentru viitorul profesional etc.

Instituția de credit va analiza diferite elemente pentru a vă verifica declarațiile și pentru a vă putea oferi un împrumut rapid, elemente care vor servi drept documente justificative precum:

·         ultimul aviz fiscal;

·         ultimele adeverințe de salariu;

·         cele mai recente extrase de cont;

·         orice garanții suplimentare.

Care sunt cele mai bune practici pentru a vă crește șansele de a obține un împrumut rapid pentru șomeri prin reclama oferim împrumuturi rapide? Iată câteva sfaturi:

Alegeți o perioadă scurtă de rambursare: acest lucru vă permite să rambursați toate ratele lunare înainte ca dreptul dumneavoastră la indemnizație de șomaj să se încheie. Acest lucru este ideal dacă tocmai v-ați pierdut locul de muncă.

Calculați-vă capacitatea de îndatorare: primul criteriu analizat de bănci este capacitatea de îndatorare a familiei (venituri minus cheltuieli). Rata datoriei trebuie să rămână sub 40% din venitul dvs., sau mai bine zis, contează ce venituri vă rămân pentru a vă plăti celelalte cheltuieli.

Folosiți argumentele potrivite: dacă dețineti o locuință și nu aveți ipotecă, atunci acesta este, de asemenea, un punct foarte bun. În cele din urmă, este relevant să vă evidențiați asigurarea de viață sau orice alt produs de investiții, dacă aveți unul.

Ce proiecte puteți finanța cu un împrumut rapid pentru șomeri?

Un împrumut rapid pentru șomeri face posibilă finanțarea mai multor proiecte, printre care:

·         Permis de conducere;

·         Achiziționarea unui autoturism sau alt vehicul;

·         Electrocasnice sau mobilier;

·         Formare profesională;

·         Sănătate;

·         Cheltuieli de agenție, avocat sau înmormântare;

·         Depunerea unui depozit.

Nu uitați că în cazul în care demonstrați că veți folosi creditul în scopul de a va (re)califica pentru a găsi mai ușor un serviciu aveți șanse și mai mari să obțineți mai ușor un împrumut rapid.

 

Te-ar mai putea interesa și
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași (ATB) vrea să își crească productivitatea cu 25% până în 2030 cu ajutorul accelerării procesului de digitalizare, anunță un comunicat de presă. Producătorul de......
Marile companii din industria tutunului salută propunerea de taxare echitabilă a tuturor categoriilor de produse cu nicotină
Marile companii din industria tutunului salută propunerea de taxare echitabilă a tuturor categoriilor de produse cu nicotină
BAT și Philip Morris România salută decizia Ministerului de Finanțe de a face public proiectul de Ordonanță de Urgență ...
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică pentru Lotul Pipirig ...
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă ...