1EUR = 4.8314 RON | Bucureşti 21 º

Finanţe şi bănci

Vrei maşină second-hand? Cum poţi să verifici online dacă maşina a fost lovită

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a activat de sâmbătă serviciul de verificare online a istoricului de daune proprii a asiguraţilor RCA.

17 sep, 2012 | ECONOMICA.net

Consiliul CSA a decis ca începând cu 15 septembrie asiguraţii să poată verifica istoricul personal de daune auto în baza de date CEDAM.

Prin furnizarea CNP/CUI şi a numărului de inmatriculare sau seriei de caroserie asiguraţii pot să vadă prejudiciile asociate poliţelor RCA intrate în valabilitate începând cu anul 2008. 

Verificarea este foarte utilă în ceea ce priveşte primele de asigurare RCA pe care şoferii trebuie să le plătească, în condiţiile în care acestea se calculează în funcţie de istoricul de daunalitate realizat de asiguratul/utilizatorul unui vehicul – sistemul bonus-malus. Practic, şoferii care au mai multe accidente de circulaţie produse din vina lor trebuie să plătească mai mult.

Prin acelaşi sistem doar asigurătorii puteau verifica anterior istoricul de daune al clienţilor.

Interogarea istoricului de daune se face la adresa cedam.csa-isc.ro. Sistemul oferă rezultate doar pentru autoturismele care au fost lovite şi ulterior reparate pe baza asigurării RCA. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO