Cum s-a schimbat modul de operare a magazinelor Profi într-un an: Aproximativ un magazin din trei funcționeaază acum în sistem partener

Retailerul Profi Rom Food, operat de fondul de investiții Mid Europa Partners, a ajuns la un număr de 600 de magazine operate într-un sistem similar fraancizei din cele peste 1.500 pe care le operează în total.
Alina Stanciu - vin, 22 oct. 2021, 13:36
Cum s-a schimbat modul de operare a magazinelor Profi într-un an: Aproximativ un magazin din trei funcționeaază acum în sistem partener

Denumite inițial magazine Agent, unitățile Profi operate de mici antreprenori și-au făcut apariția în 2012, oferind  persoanelor cu spirit antreprenorial ocazia de a administra propria afacere în retailul modern. Ulterior, focusul Profi s-a schimbat pentru o perioadă, dar interesul pentru a se extinde în franciză a redevenit o prioritate strategică din 2020.

În momentul de față funcționează 600 de astfel de unități, din cele peste 1.500 ale companiei, iar planul este de creștere accelerată a numărului acestora.

„În 2020, odată cu stabilirea liniilor de dezvoltare a companiei pentru următorii 5 ani, a început accelerarea Programului Agent Profi, devenit prioritate strategică, alături de politica agresivă de expansiune prin care rețeaua noastră s-a remarcat în piața de retail,”declara în martie 2021, Petruța Ioniță, Director de Franciză Profi. „Până la finalul anului, ne propunem să dăm în franciză tip agent alte câteva sute de magazine din zone urbane și rurale. Ne onorează contribuția semnificativă pe care o putem aduce la dezvoltarea comunității antreprenoriale din România.”

Ce presupune o franciză Profi

„Pentru serviciile de management şi de operare a magazinului, Profi oferă Partenerului un buget fix garantat lunar (bugetul pentru angajați), un comision lunar din vânzări şi un bonus anual, acesta putând ajunge la venituri similare cu cele ale unei poziţii de senior management,” a declarat Sergiu Contu, Director de Dezvoltare al proiectului Partener Profi. „Totul se desfășoară cu suportul, experiența și îndrumarea Profi, care ofera acces la know-how-ul rețelei, programe de training gratuite, prețuri negociate, sistemele și aplicațiile Profi, lanțuri de distribuție și aprovizionare bine puse la punct și, nu în ultimul rand, umbrela unui brand puternic .”

Magazinul este oferit la cheie, iar pentru preluarea lui viitorul partener depune doar o garanție pe care o recuperează dacă se retrage din parteneriat. Profi este responsabil pentru tot ceea ce înseamnă găsirea și amenajarea spaţiului, inclusiv echipamente și mobilier, și acoperă toate cheltuielile curente de funcţionare a magazinului. Cine îl preia este responsabil de bunul mers al activității, de angajări și de mangementul personalului, de comenzi, stocuri de marfă, și altele.

Mulți dintre șefii de magazin Profi au ales să renunțe la statutul de angajat și să îl dobândească pe cel de partener. Sute de alte persoane din afara rețelei Profi, cu experiență în retail  au devenit la rândul lor parteneri.

Cu peste 1500 de magazine în mai mult de 600 de localități, Profi este reteaua de retail modern cu cea mai mare acoperire geografică din România și, prin cei peste 25000 de angajați ai magazinelor proprii și partenere, este cel mai mare angajator privat din țară.

Citește și

Te-ar mai putea interesa și
Trafic intens pe DN1, în Valea Prahovei
Trafic intens pe DN1, în Valea Prahovei
Se circulă în coloană, duminică la prânz, pe drumul naţional DN 1 Ploieşti - Braşov, în Valea Prahovei, pe sensul de urcare, în zona localităţilor Băneşti şi Comarnic, anunţă Centrul......
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
Distribuţie Energie Electrică România (DEER) alocă 63,554 milioane lei, fără TVA, pentru servicii de citire contoare ...
Greva generală din Educaţie continuă
Greva generală din Educaţie continuă
Greva generală din Educaţie continuă, au anunţat duminică reprezentanţii federaţiilor sindicale, menţionând că ...
Mercedes nu se va alătura noului proiect electric al Renault – Reuters
Mercedes nu se va alătura noului proiect electric al Renault – Reuters
Grupul german Mercedes Benz, de mulţi ani partener al Renault pe segmentul de vehicule comerciale uşoare, nu va lua parte ...