Cum să controlezi computerul de acasă din orice loc din lume

Chiar dacă poate cei mai mulţi dintre internauţi ştiu deja acest truc, există în continuare persoane care nu au aflat cum îşi pot accesa computerul de acasa, indiferent de momentul sau locul în care se află.
Economica.net - mie, 17 oct. 2012, 12:15
Cum să controlezi computerul de acasă din orice loc din lume

Dacă vă număraţi printre ei, iată ce trebuie să faceţi

Instructiuni pentru aplicatia „Asistenta de la distanta” – Remote Assistance Host

1. Creaza o invitatie pentru gazda – computerul pe care doresti sa il controlezi de la distanta. Click pe „Start”, apoi „Control Panel”. Scrie „Remote Settings” in casuta de cautare si apasa „Enter”. Click „Allow Remote Access to Your Computer”. Asigură-te că este bifată casuta si apoi apasa pe „Advanced”.

2. Alege intervalul de timp in care invitatia sa ramana valabila, de exemplu – pana la 30 de zile. Click „OK” si apoi din nou click pe „OK”.

3. Click pe „Start” si scrie „Remote Assistance”, iar apoi apasa „Enter”.

4. Click pe „Invite Someone You Trust to Help You”. Salveaza invitatia sub forma de fisier si ataseaz-o la mail daca folosesti un aparat bazat pe Web sau foloseste Outlook pentru a o atasa automat.

5. Trimite invitatia prin e-mail catre o adresa pe care o poti accesa de oriunde. Atasament automatizeaza procesul de conectare. Daca nu primesti mailul nu poti controla computerul gazda.

6. Schimba setarile computerului pentru hibernare si stand-by, prin intermediul Control Panel, in „Hardware and Sound” sub „Power Options”. Daca computerul este in stand-by sau in hibernare atunci cand activezi accesul de la distanta, atunci nu vei putea face acest lucru.

Cum te conectezi la „Remote Assistance”

7. Deschide-ti e-mailul de pe orice calculator. Deschide mailul pe care ti l-ai trimis si invitatia atasata. Windows va lansa atunci automat softul de conexiune la distanta cu computerul dorit.

8. Conecteaza-te la computerul gazda si fa ce vrei sa faci. Introdu parola de administrator pentru a permite sistemului să accepte schimbările, dar şi pentru a primi acordul de a trece prin firewall-ul computerului.

9. Inchide conexiunea doar cand ti-ai terminat toata treaba deoarece nu te vei putea reconecta fara o noua invitatie de pe calculatorul gazda. Reconecteaza-te folosind acelasi proces daca din greseala pierzi conexiunea, daca aceasta este insa pierduta pe calculatorul gazda, atunci nu o vei putea restabili.

Trucuri si avertismente

  • Inainte de a creea o invitatie „Remote Assistance” ai optiunea de a alege in locul acesteia „Easy Connect”, care iti da voie sa treci peste treapta e-mailului si a atasamentului si poti genera o parola unica pentru accesul de la distanta.
  • Stabilirea unei conexiuni deschise reprezinta un risc pentru calculatorul tau care ar putea fi accesat neautorizat. Minimalizeaza acest risc prin setarea unei ferestre de invitatie cat mai mica posibila atunci cand creezi o invitatie Remote Assistance. De asemenea foloseste, daca e posibil, si o autentificare Network Level.

Citeste si: Cum poţi vedea cine şi când îţi foloseşte computerul

Citeste si: Cum să îți blochezi computerul cu ajutorul USB-ului

Te-ar mai putea interesa și
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti – Căciulata
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti ...
Numărul turiştilor care vor petrece minivacanţa de 1 Mai şi Paşte pe litoral ar putea fi mai mic decât anul trecut, unul dintre motive fiind faptul că nu se mai organizează în perioada......
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Cancelarul german Olaf Scholz crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ...
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Compania germană de componente pentru industria auto Draexlmaier va primi un împrumut de 75 de milioane de euro de la BERD ...
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate ...