Cum să îţi înnoieşti garderoba şi să rămâi şi cu bani

Industria textilelor este considerata de catre specialisti una dintre cele mai poluante. Zilnic se produc si se achizitioneaza cantitati semnificative de haine si accesorii din diferite tesaturi, ce ajung din nefericire, la cosul de gunoi. Cerintele vizavi de moda au tot crescut, si multe persoane nu se mai multumesc cu putin, chiar daca vorbim de donatii.
Ion Dobreanu - mie, 02 nov. 2022, 09:18
Cum să îţi înnoieşti garderoba şi să rămâi şi cu bani

Cei care nu-si permit articole de firma care sunt in general scumpe, vor alege haine la pret redus. Totusi, hainele sunt alese si schimbate in functie de anotimp si tendinte, de unde si cresterea consumerismului si a poluarii.

Achizitiile cumpatate pot fi benefice persoanelor de rand ce-si doresc sa arate bine si sa-si exprime personalitatea prin ceea ce poarta, fara a fi demodate. Iar acest articol prezinta cateva trucuri utile despre cum se poate face shopping vestimentar cu acoperirea dorintelor si nevoilor, fara a cheltui mai mult decat este necesar, pastrandu-se o parte din economii.

Cele mai bune momente de achizitie sunt cele in care apar discounturi la imbracaminte

Primavara si toamna sunt cele mai multe discounturi la imbracaminte, dar si la incaltaminte. Aceste campanii de reduceri la imbracaminte, cum gasesti frecvent si pe mohito.com, au devenit tot mai frecvente in ultimii ani. chiar si spre final de anotimp cand, oamenii isi pot innoi garderoba motivati de faptul ca desi a mai ramas foarte putin dintr-un sezon, piesele basic vor putea fi purtate si in anul ce urmeaza.

In lipsa unei necesitati evidente, se recomanda evitarea achizitiilor impulsive la colectiile nou lansate. Asta pentru ca acestea ajung intr-o foarte mare masura la scurt timp sa fie incluse in campanii de reduceri la haine si pot fi achizitionate la pret mai mic.

Fiecare magazin are cel putin un stand cu reduceri la haine

Aproape zilnic, fiecare magazin cu haine (chiar si cele mai renumite), amenajeaza cel putin un stand dedicat unei serii de articole cu discounturi la imbracaminte. Reducerile sunt considerabile, iar pe aboutyou.ro pot ajunge chiar si la peste 50% in anumite perioade. Acestea fie sunt din colectii mai vechi care nu s-au vandut la timp, fie sunt marimi foarte mici sau mari care nu s-au vandut.

In zonele dedicate reducerilor se mai gasesc si haine care au mici defecte care nu sunt observate atunci cand sunt privite in mare, dar si haine care au avut contact cu diferite substante si care s-au patat, dar care vor fi ca noi dupa igienizare.

Pentru a evita acumularea stocurilor pot fi folosite voucherele de cumparaturi

Un alt truc aplicat de catre magazine pentru a-si incuraja clientii sa le cumpere marfa este si realizarea unor campanii de fidelitate la care se ofera vouchere de cumparaturi cu reduceri cuprinse intre 5-50% sau chiar mai mult. Acestea pot fi oferite fie clientilor noi care achizitioneaza produse pentru prima data, fie celor care revin cu o noua comanda.

Discount.ro subliniaza ca ele nu se ofera doar din dorinta de a da marfa cat mai repede sau pentru a creste popularitatea magazinelor. Este bine ca aceste achizitii sa fie facute cu prudenta si sa includa articole ce pot fi utilizate pe termen lung, ce le pot inlocui pe cele care nu s-au mai potrivit ca marime, ca stil sau care stateau in garderoba si erau nepurtate din cauza unor defecte.

Te-ar mai putea interesa și
ONRC: Aproape 25.300 de firme au fost radiate în primul trimestru al acestui an
ONRC: Aproape 25.300 de firme au fost radiate în primul trimestru al acestui an
Un număr de 25.292 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele trei luni din 2024, cu 40,53% mai multe comparativ cu perioada similară din 2023, conform statisticilor Oficiului......
În sfârșit, crește consumul de energie în România
În sfârșit, crește consumul de energie în România
Consumul de energie electrică, gaze, și carburanți auto a crescut în primul trimestru al acestui an, potrivit ultimelor ...
Şoigu cere suplimentarea livrărilor de arme. Atacuri ucrainene cu drone în câteva regiuni ruse
Şoigu cere suplimentarea livrărilor de arme. Atacuri ucrainene cu drone în câteva regiuni ruse
Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a cerut miercuri suplimentarea şi accelerarea livrărilor de arme pentru operaţiunea ...
Noi măsuri pentru sprijinirea fotovoltaicelor în Germania
Noi măsuri pentru sprijinirea fotovoltaicelor în Germania
Parlamentul Germaniei a aprobat o nouă serie de măsuri pentru a sprijini și mai puternic dezvoltarea energiei fotovoltaice ...