1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 27 º

News

Cum să pui la loc sigur pozele tale de pe Facebook

Socializarea nu înseamnă că trebuie să renunţi la controlul conţinutului şi a informaţiilor dându-le pur şi simplu unei reţele de socializare.

02 feb, 2013 | ECONOMICA.net

Dropbox, care oferă servicii de stocare a informaţiilor direct pe internet, va lansa în curând un nou serviciu care va permite creearea unei reţele de socializare descentralizate care nu se bazează pe faptul că informaţiile utilizatorilor sunt toate stocate în acelaşi loc, cum se întâmplă în cazul Facebook, scrie The Technology Review.

Compania va lansa noi caracteristici de partajare a fotografiilor. Mai pe înţelesul tuturor, utilizatorii Dropbox vor putea da „share” fotografiilor pe reţelele de socializare sau pe e-mail fără ca aceste fotografii să fie încărcate în contul de Facebook sau în altă parte. Acest lucru permite să ai un control direct asupra fotografiilor.

Până acum, opţiunile de distribuire a fotografiilor erau concepute doar pentru munca în colaborare, iar Dropbox limita partajarea anumitor fişiere. Dar noua caracteristică îţi permite să vezi toate fotografiile stocate pe Dropbox şi să creezi un album căruia să-i dai share pe e-mail, Facebook sau altă reţea socială printr-un link privat către albumul foto.

Bineînţeles, utilizarea acestui serviciu implică încredinţarea fotografiilor tale, dar modelul de a face bani al Dropbox este diferit de cel al Facebook sau Google+. În timp ce Dropbox face bani din taxele pentru depozitare, reţelele de socializare trebuie să extragă informaţii de la utilizatori, precum locaţia din fotografiile publicate, pentru a face bani din reclame. De aceea Facebook a tot schimbat adesea politicile de confidenţialitate şi setările, pentru ca informaţiile să fie mai uşor de găsit.

Poate că nu te interesează prea mult intimitatea online. Dar, Dropbox ar putea avea de câştigat, deoarece face mai uşoară gestionarea fotografiilor, decât Google+ sau Facebook. Spre exemplu, foarte rar utilizatorii de Facebook şterg sau restricţionează accesul la fotografiile publicate în trecut, iar să încerce să facă acest lucru poate deveni obositor. Ştergerea şi controlarea fotografiilor cu ajutorul Dropbox se face rapid.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO