Cum testezi un telefon încă din magazin

Te-ai decis că e timpul sa-ţi schimbi telefonul, iar când ajungi în magazin, realizezi că iţi plac trei modele din cele expuse şi nu ştii pe care sa-l alegi.
Economica.net - Dum, 01 apr. 2012, 07:43
Cum testezi un telefon încă din magazin

Ei bine, în rândurile de mai jos vă vom prezenta câteva elemente pe care să le verificaţi încă din magazin, la gadget-ul pe care urmează să-l achiziţionaţi.

Pentru că ştim cu toţii că există magazine unde device-urile expuse sunt oprite, vă recomandăm să mergeţi undeva unde acestea pot fi testate de către clienţi.

1. Display

Multe dintre telefoane nu vin cu imagini sample în galerie, dar poţi previzualiza diferite wallpapere, care sunt de regulă în secţiunea ‘Personalize’. Trebuie să ţii cont de claritate şi multitudinea de culori suportată de ecranul telefonului, precum şi de profunzimea luminilor.

Deschide opţiunea de Text Message sau Web Page şi uită-te la claritatea şi contrastul textului afişat.

2. Touchscreenul

Deschide din nou aplicaţia de mesagerie text şi utilizează tastatura touchscreen pentru a scrie câteva propoziţii. Este important să fii atent la timpul de răspuns al tastaturii, cât şi la cât de multe erori faci după ce tastezi în mod continuu timp de 15 secunde. De asemenea, cât de tare trebuie să apeşi pentru ca o tastă să fie înregistrată?

3. Camera

Fă câteva fotografii cu camera foto şi analizează rezultatele. Sunt imaginile clare şi pline de culoare sau acestea par spălate şi suprasaturate? Recomandăm şi înregistrarea video pentru a verifica luminozitatea şi lipsa distorsiunilor.

4. Design

Este dimensiunea telefonului potrivită pentru tine? Se potriveşte bine în mâna ta? Este suficient de uşor sau de greu? Încape uşor în buzunarul în care îl vei păstra? Găndeşte-te şi la acest aspect înainte de a lua o decizie.

5. Orientarea

Încearcă să tastezi în ambele poziţii ale telefonului, adica verticala (portret) şi lateral (peisaj). Ecranul se comută uşor de pe o poziţie pe alta?

6. Reţea

Uită-te după simbolul 3G sau 4G. Odată ce ai conexiunea telefonului stabilită, deschide o serie de pagini web şi fii atent la cât de repede îţi afişează conţinutul paginilor. Du-te în YouTube şi joacă-te cu câteva clipuri HD pentru a testa mai bine conexiunea la reţea.

7. Procesorul

Dacă telefonul are un video sample, atunci deschide-l. Dacă îl vezi încetinit sau bruiat, atunci procesorul ar putea fi utilizat sub capacitatea sa. Lansează căteva aplicaţii preinstalate, apoi deschide camera foto. Notează-ţi timpul care se scurge între momentul când apeşi iconiţa aferentă camerei şi deschiderea efectivă a acesteia, scrie PC World.

8. Sunetul

Găseşte un fişier audio de probă (sau un videoclip) şi începe să te joci cu aplicaţia Music Player. Conectează căştile. Produce amplificatorul telefonului suficient volum? Este calitatea suntetului bună?

Te-ar mai putea interesa și
Update: Reacția primarului. Nicușor Dan câștigă procesul cu ANI. Curtea de Apel București anulează raportul în care a fost declarat incompatibil
Update: Reacția primarului. Nicușor Dan câștigă procesul cu ANI. Curtea de Apel București anulează raportul în care ...
Update: Instituţiile de control trebuie să controleze, dar să fie echilibrate în evaluări, a declarat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, joi, atrăgând atenţia asupra faptului că......
Cisco Systems cumpără cu 28 de miliarde de dolari compania de securitate cibernetică Splunk
Cisco Systems cumpără cu 28 de miliarde de dolari compania de securitate cibernetică Splunk
Gigantul din sectorul tehnologiei Cisco Systems a anunţat joi achiziţionarea firmei de securitate cibernetică Splunk, ...
CES a avizat nefavorabil proiectul de OUG de modificare a Codului fiscal prin care pot fi impuse noi taxe mai devreme de șase luni de la data publicării în MO
CES a avizat nefavorabil proiectul de OUG de modificare a Codului fiscal prin care pot fi impuse noi taxe mai devreme de ...
Consiliul Economic şi Social (CES) a avizat nefavorabil proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea ...
Primăria Capitalei a atribuit contractele pentru reabilitarea a încă trei linii de tramvai
Primăria Capitalei a atribuit contractele pentru reabilitarea a încă trei linii de tramvai
Primarul general al Bucureştiului, Nicuşor Dan, a anunţat joi că instituția pe care o conducea atribuit contractele ...