Cum să-ţi încarci smartphone-ul de la soare: Folia fotovoltaică de 1 euro

Compania franceză Wysips a prezentat la Mobile World Congress, în desfăşurare la Barcelona, o folie transparentă care permite încărcarea smartphone-urilor folosind lumina, la un preţ de doar 1 euro, potrivit AFP.
Economica.net - mar, 26 feb. 2013, 11:15
Cum să-ţi încarci smartphone-ul de la soare: Folia fotovoltaică de 1 euro

Investitorii Wysips speră ca primele telefoane echipate cu folia fotovoltaică, integrată în ecrane, să ajungă în magazine până la sfârşitul anului.

Directorul general al Wysips, Ludovic Deblois, a prezentat la salonul de la Barcelona un smartphone echipat cu o astfel de folie. Imediat după expunerea la o sursă de lumină, bateria smartphone-ului a început să se încarce.

„Cu 10 minute la soare veţi putea comunica 2 minute. Pentru a reîncărca complet, va fi necesară o expunere de 6 ore, astfel că tehnologia noastră nu este neapărat pentru o reîncărcare completă, ci mai degrabă pentru a asigura energia necesară anumitor aplicaţii. De exemplu, dacă trebuie să daţi un telefon de urgenţă”, a spus el.

De asemenea, tehnologia poate salva utilizatorii de smartphone-uri şi când acestea se descarcă în momente în care sunt necesare pentru a face plăţi.

În regiuni ale lumii aflate încă în dezvoltare, folia fotovoltaică ar putea avea un impact şi mai mare, a afirmat Deblois.

„Africa ne interesează ca piaţă, deoarece sunt peste 500 de milioane de persoane cu telefoane mobile, dar continentul este electrificat doar în proporţie de 40%”, a declarat el.

Wysips intenţionează să licenţieze tehnologia producătorilor de telefoane mobile, care vor decide costul care va fi transferat clienţilor prin preţul final. Costul foliei este, însă, de numai 1 euro pe bucată, a precizat Deblois.

O linie de producţie cu o capacitate de 8 milioane de unităţi anual este pregătită în Franţa pentru a începe producţia în aprilie.

După ce producătorii de telefoane vor începe să-şi fabrice singuri foliile necesare, Wysips intenţionează să folosească fabrica din Franţa pentru a introduce tehnologia şi la alte produse.

Te-ar mai putea interesa și
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania primeşte banii, a declarat, miercuri, directorul general al operatorului......
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu i-a transmis miercuri un avertisment public constructorului Podului de la Brăila, ...