1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 28 º

Extern

Cum să urmărești online uraganul devastator din Statele Unite

Pe măsură ce uraganul Sandy mătură coasta de est a Statelor Unite, există multe modalități de a fi la curent cu ultimele știri, online, de la zeci de transmisii în direct prin camere web de la Empire State Building sau Brooklyn Bridge, la hărți interactive și anunțuri pe Twitter.

29 oct, 2012 | | ECONOMICA.net

"Încurajăm păstrarea legăturii cu familia, prietenii, cu membrii comunității, cu autoritățile federale și cu organizații precum Crucea Roșie prin unelte sociale în timpul uraganului Sandy. Aceste unelte pot reprezenta un colac de salvare prin informații de valoare, confort și resurse", a declarat Wendy Harman de la Crucea Roșie americană pentru Mashable.

Camere web

Deși nu era așteptat ca furtuna să lovească New York-ul până luni după-amiază, camerele web au transmis încă de dimineață imagini cu vânturi puternice deasupra Manhattanului, în Jersey Shore (Atlantic City), Long Island și New York. În plus, Serviciul Național de Prognoză Meteo oferă un serviciu de transmisii live iar BreakingLive a lansat  "Sandycam". Pentru lista completă a transmisiilor privind uraganul, click aici.

Hărți interactive

The Weather Channel are o hartă interactivă care evidențiază drumul uraganului, viteza și mișcările în timp real. Între timp, harta Wunderground îți permite să scrii codul poștal al zonei în care te afli pentru date specifice locației și imagini cu furtuna din regiunea ta.

Pentru a arunca o privire peste diverse regiuni, Harta vântului, dezvoltată de doi oameni de știință de la Google, este updatată oră de oră din baza de date a Serviciului Național de Meteorologie. Mișcarea vântului este marcată în fâșii albe și gri.

Transmisii Live

The Weather Channel facilitează urmărirea transmisiilor live și pe YouTube. În același timp, New York Times City Center postează centralizat video-uri, tweet-uri despre indundații și alte update-uri.

Aplicații

Aplicația Hurricane Tracker pentru iOS oferă prognoze, tweet-uri din partea meteorologilor și a Centrului Național de Uragane.

iMap Weather Radio pentru iOS și Android arată activitatea furtunii în locația în care te afli și din alte regiuni. iMap Weather Radio oferă și alerte pentru a te ține la curent cu ce se întâmplă sau te conectează la transmisii ale unor posturi locale de televiziune.

Crucea Roșie pentru iOS sau Android include informații vitale despre ce trebuie să faci în caz de urgență, cum să găsești cel mai apropiat adăpost al Crucii Roșii și permite prietenilor și familiei să vadă că esti în siguranță printr-un click.

Pentru mai multe detalii privind aplicații de urgență precum Flashlight app, care-ți transformă telefonul într-o iluminare continuă, click aici.

Twitter și Facebook

Iată o listă de conturi pe Twitter care te vor ține la current cu ce se întâmplă:

Serviciul Național împotriva Uraganelor: @usNWSgo

The Weather Channel: @twc_hurricane

Centrul Național al Uraganelor: @NHC_Atlantic

Crucea Roșie: @RedCross

NASA: @NASA

Agenția Federală  a Situațiilor de Urgență: @FEMA

Conturile cele mai importante de urmărit pe Facebook sunt the National Hurricane Center, the Red Cross și The Weather Channel.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO