1EUR = 4.7582 RON | Bucureşti 27 º

Auto

Cum să verifici o maşină second-hand - ghidul practic de la InspectorAuto.ro

InspectorAuto.ro - instrument online de verificare a istoricului maşinilor - lansează un ghid practic de verificare a automobilelor, destinat cumpărătorilor de maşini de ocazie care vor să reducă la minimum şansele să ia o decizie nepotrivită şi să verifice maşinile ca nişte profesionişti, se arată într-un comunicat.

16 feb, 2016 | Agerpres

Potrivit comunicatului, ghidul practic de verificare este disponibil gratuit şi poate fi descărcat aici, tipărit şi completat de către orice persoană care doreşte să cumpere o maşină rulată în siguranţă.

'Un vânzător care ştie să vorbească şi un automobil curat, aparent îngrijit, pot să apeleze la emoţionalul cumpărătorului foarte uşor, iar acesta să lase garda jos, să fie mai puţin atent la ceea ce e pe cale să cumpere. Având ghidul în faţă şi pixul în mână, cumpărătorul nu mai poate să omită etape importante în procesul de verificare a maşinii', a declarat Mihai Cune, fondator şi director general al InspectorAuto.ro.

Ghidul are 6 pagini şi 53 de puncte de verificare. Există atât o variantă pentru maşinile din România, cât şi una pentru maşinile aduse din alte ţări. Instrumentul pus la dispoziţie de InspectorAuto.ro nu înlocuieşte, însă, verificarea istoricului maşinii online şi într-un service. Aceste etape sunt în continuare foarte importante şi complementare ghidului de verificare, ele fiind recomandate inclusiv în ghid.

Conform estimărilor InspectorAuto.ro, aproximativ 80% dintre maşinile aduse în România din alte ţări au kilometrajele date înapoi, iar aceasta nu este întotdeauna cea mai mare problemă: 60% dintre maşini au vicii ascunse. Toate acestea pot duce, ulterior achiziţiei, la costuri de utilizare mari şi neprevăzute. Tocmai de aceea, verificarea temeinică a maşinilor înainte de achiziţie este foarte importantă.

Site-ul InspectorAuto.ro asigură interogarea seriei de şasiu şi aflarea de informaţii despre istoricul de incidente al autovehiculelor şi istoricul privind furtul. Totodată, oferă clienţilor posibilitatea să-şi comande online, direct pe InspectorAuto.ro, o inspecţie tehnică, într-o unitate autorizată pentru inspecţii auto.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO