Cum se apără primul mall din România în faţa Mega Mall

Primul mall deschis în România împlineşte 14 ani. Bucureşti Mall, dezvoltat de turcii de la Anchor Grup va fi reamenajat şi vor fi aduşi noi chiriaşi.
Andrada Ghira - Dum, 29 sept. 2013, 09:12
Cum se apără primul mall din România în faţa Mega Mall

Anchor Grup va aloca 25 de milioane de euro pentru reamenajarea şi repoziţionarea celor două malluri pe care le-a deschis în Bucureşti.

În cazul Plaza România, o parte din suprafaţa mallului va fi transformată în spaţii de birouri, dat fiind gradul de ocupate de doar 40%. Mallul a pierdut bătălia pe clienţi odată cu deschiderea AFI Palace Cotroceni.

Şi pentru a nu păţi acelaşi lucru şi cu Bucureşti Mall, odată ce se va deschide Mega Mall, Anchor Grup are în plan atragerea unor retaileri mari din Turcia, care au deschise magazine în Franţa şi Italia, dar nu în România.

„Suntem ambiţioşi şi sperăm ca la redeschidere gradul de ocupare să fie de 100%. În prezent, gradul de ocupare este de 80%. Vom aduce şi chiriaşi noi, retaileri mari din Turcia. Concurenţa e mama dezvoltării. Sperăm ca odată cu finalizarea proiectelor care mai sunt anunţate, să revenim cu un concept nou”, a declarat Răzvan Gaiţă, director general Anchor Grup.

Deşi încă nu au fost demarate lucrările de construcţie la Mega Mallul de pe terenul fostei fabrici Electroaparataj, Gaiţă vede în acest proiect un concurent, care va atrage clienţii din aceeaşi zonă ca şi Bucureşti Mall.

Mall de familie

O suprafaţă de 10.000 mp din Plaza România va fi transformată în spaţii pentru birouri, iar proiectul va fi repoziţionat pe piaţă ca un mall de familie.

Fostul director al mallului, Ali Ergun Ergen, declara anul trecut că în cazul Plaza se va pune accentul pe zonele de distracţie şi de petrecere a timpului liber. Planurile prevederea amenajarea celui mai mare parc de distracţii indoor din Estul Europei.

Noile planuri nu mai includ aceste zone, iar mallul va fi repoziţionat pe piaţă ca un mall de familie. „Nu avea rost să facem zonă de divertisment când aproape de noi se află AFI şi un parc de distracţii. O să mergem pe ideea de mall de familie”, a declarat Răzvan Gaiţă, director general Anchor Grup.
Gradul de ocupare în Plaza este de 40%.

Investiţia va merge în finisaje, faţade, în îmbunătăţirea spaţiului. Lucrările de amenajare vor începe în prima parte a anului viitor şi vor dura doi ani.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul sprijinului public pentru investiţiile în procesare ar putea fi modificat în Plan Naţional Strategic (PNS) la ...
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei furtuni foarte puternice
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei ...
Furtuna de zăpadă, care a lovit în acest weekend sudul SUA, lăsând mii de persoane fără curent electric şi determinând ...
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
La câteva luni după ce Hidroelectrica, cel mai mare producător de enegie electrică din țară, și furnizorul cu cel ...