Cum se descurcă Kingfisher, proprietarul magazinelor Brico Depot, în criza Covid-19. Magazinele din România rămân deschise. Vânzările scad.

Retailerul Do IT Yourself Kingfisher, proprietarul magazinelor Brico Depot, anunţă probleme în aprovizionarea cu marfă din statele europene, dar o revenire a livrărilor din Asia. În România, ţara cu cea mai mare creştere a vânzărilor în 2019, magazinele Brico Depot rămân deschise, dar cu program redus. Vânzările celor 35 de magazine din ţară au început să scadă începând cu a doua săptămână a lunii martie.
Economica.net - lun, 23 mart. 2020, 08:45
Cum se descurcă Kingfisher, proprietarul magazinelor Brico Depot, în criza Covid-19. Magazinele din România rămân deschise. Vânzările scad.

Kingfisher, cel mai mare retailer DIY din Europa, proprietarul lanţului Brico Depot din România, anunţă că poate gestiona aprovizionarea cu marfă a magazinelor sale din lume, în ciuda problemelor generate de închiderea unor fabrici din China şi Italia. În momentul de faţă, cele mai mari riscuri vin din Itallia, unde fabricile furnizorilor s-au închis sau urmează să se închidă.

În România, magazinele sunt deschise, dar cu program redus. Vânzările au început însă să scadă din a doua săptămână a lunii martie.

„În Europa, fabricile furnizorilor din Italia s-au închis sau se vor închide în curând, în urma anunțului recent al guvernului italian. În plus, există incertitudine cu privire la modul în care mărfurile pot fi transportate. Noi suntem în strânsă legătură cu furnizorii noștri în acest sens”, anunţă compania care are birouri de aprovizionare şi în China şi alt ţări din Asia sau Europa.

„Aproximativ 25% din costul total anual al mărfurilor vândute (COGS) sunt provenite direct din Asia. De asemenea, furnizăm din estul și vestul Europei ca parte a lanțului nostru de aprovizionare. În China, aproape toate fabricile furnizorilor noștri s-au redeschis, capacitatea începând să se reconstruiască. Peste 85% dintre comenzile plasate au o întârziere mai mică de 4 săptămâni faţă de  programul inițial.În prezent, riscul general pentru disponibilitatea produsului este considerat gestionabil”, mai spune compania.

În ceea ce priveşte situaţia magazinelor, Kingfisher anunţă că acestea vor rămâne deschise acolo unde este posibil, respectiv în România, Marea Britanie,Irlanda, Polonia, Portugalia și Rusia. S-au luat însă metode de securitate precum restricționarea numărului de persoane în magazin în același timp, reducerea orelor de deschidere a magazinului, reguli stricte de distanțare socială și măsuri de protecție la casă. În plus, retailerul a anunţat că a îmbunătățit livrarea online la domiciliu, click & collect şi „drive-through”. Compania a trebuit însă să închidă magazinele din Italia, Franţa,Spania.

Magazinele din România vor fi deschise, începând de astăzi, de la 8 la 16:00.

Vânzări mari în România în 2019, în scădere din martie

Conform datelor neauditate aferente 2019(până la 31 ianuarie 2020), Kingfisher a vândut în România prin cele 35 de magazine Brico Depot marfă în valoare de 216 milioane de lire sterline, cu 6,1% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut (la o valoare constantă a cursului de schimb). În termeni comparabili (moneda constantă, creșterea vânzărilor de la an la an pentru magazinele deschise de mai mult de un an), creşterea este de 8,8%, cea mai mare diin Europa.

La nivel de grup, retailerul a vândut în anul financiar 2019 în valoare de 11.513 milioane de lire sterline, cu 0,8% mai puţin la un curs constant şi cu 1,5% mai puţin în termeni comparabili.

În 2020, vânzările grupului în România au fost în creştere faţă de perioada similară a anului trecut, în termeni comparabili- cu 16,4% în februarie, 9,1% în prima săptămână a lunii martie. Din a doua săptămână a lui martie, trendul a devenit negativ, raportându-se un minus de 1,3% în a doua săptămână a lunii şi de 4,8% în a treia săptămână.

Vânzările online la nivel de grup s-au mjorat însă cu 29,9% în februarie, 23,1% în prima săptămână a lui martie şi cu 26,3% în a doua săptămână a lunii martie.

Kingfisher operează 1.300 de magazine în zece ţări.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
R.Moldova va cumpăra gaze naturale şi din Olanda, după contractul semnat cu Polonia
R.Moldova va cumpăra gaze naturale şi din Olanda, după contractul semnat cu Polonia
Republica Moldova a încheiat marţi cu compania olandeză Vitol un contract pentru achiziţia de gaze naturale, al doilea ...
Licitaţia pentru finalizarea modernizării sectorului A1- DN 7 al centurii Bucureşti a fost publicată în SEAP
Licitaţia pentru finalizarea modernizării sectorului A1- DN 7 al centurii Bucureşti a fost publicată în SEAP
Bucureşti, 26 oct /Agerpres/ - Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a încărcat în SICAP documentaţia ...
Răzvan Nicolescu, președintele AECCSC: România are cel mai mic nivel de emisii per capita din țările UE
Răzvan Nicolescu, președintele AECCSC: România are cel mai mic nivel de emisii per capita din țările UE
România are cel mai mic nivel de emisii (de gaze cu efect de seră) per capita din ţările Uniunii Europene şi este şi ...