Cum se descurcă Kingfisher, proprietarul magazinelor Brico Depot, în criza Covid-19. Magazinele din România rămân deschise. Vânzările scad.

Retailerul Do IT Yourself Kingfisher, proprietarul magazinelor Brico Depot, anunţă probleme în aprovizionarea cu marfă din statele europene, dar o revenire a livrărilor din Asia. În România, ţara cu cea mai mare creştere a vânzărilor în 2019, magazinele Brico Depot rămân deschise, dar cu program redus. Vânzările celor 35 de magazine din ţară au început să scadă începând cu a doua săptămână a lunii martie.
Economica.net - lun, 23 mart. 2020, 08:45
Cum se descurcă Kingfisher, proprietarul magazinelor Brico Depot, în criza Covid-19. Magazinele din România rămân deschise. Vânzările scad.

Kingfisher, cel mai mare retailer DIY din Europa, proprietarul lanţului Brico Depot din România, anunţă că poate gestiona aprovizionarea cu marfă a magazinelor sale din lume, în ciuda problemelor generate de închiderea unor fabrici din China şi Italia. În momentul de faţă, cele mai mari riscuri vin din Itallia, unde fabricile furnizorilor s-au închis sau urmează să se închidă.

În România, magazinele sunt deschise, dar cu program redus. Vânzările au început însă să scadă din a doua săptămână a lunii martie.

„În Europa, fabricile furnizorilor din Italia s-au închis sau se vor închide în curând, în urma anunțului recent al guvernului italian. În plus, există incertitudine cu privire la modul în care mărfurile pot fi transportate. Noi suntem în strânsă legătură cu furnizorii noștri în acest sens”, anunţă compania care are birouri de aprovizionare şi în China şi alt ţări din Asia sau Europa.

„Aproximativ 25% din costul total anual al mărfurilor vândute (COGS) sunt provenite direct din Asia. De asemenea, furnizăm din estul și vestul Europei ca parte a lanțului nostru de aprovizionare. În China, aproape toate fabricile furnizorilor noștri s-au redeschis, capacitatea începând să se reconstruiască. Peste 85% dintre comenzile plasate au o întârziere mai mică de 4 săptămâni faţă de  programul inițial.În prezent, riscul general pentru disponibilitatea produsului este considerat gestionabil”, mai spune compania.

În ceea ce priveşte situaţia magazinelor, Kingfisher anunţă că acestea vor rămâne deschise acolo unde este posibil, respectiv în România, Marea Britanie,Irlanda, Polonia, Portugalia și Rusia. S-au luat însă metode de securitate precum restricționarea numărului de persoane în magazin în același timp, reducerea orelor de deschidere a magazinului, reguli stricte de distanțare socială și măsuri de protecție la casă. În plus, retailerul a anunţat că a îmbunătățit livrarea online la domiciliu, click & collect şi „drive-through”. Compania a trebuit însă să închidă magazinele din Italia, Franţa,Spania.

Magazinele din România vor fi deschise, începând de astăzi, de la 8 la 16:00.

Vânzări mari în România în 2019, în scădere din martie

Conform datelor neauditate aferente 2019(până la 31 ianuarie 2020), Kingfisher a vândut în România prin cele 35 de magazine Brico Depot marfă în valoare de 216 milioane de lire sterline, cu 6,1% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut (la o valoare constantă a cursului de schimb). În termeni comparabili (moneda constantă, creșterea vânzărilor de la an la an pentru magazinele deschise de mai mult de un an), creşterea este de 8,8%, cea mai mare diin Europa.

La nivel de grup, retailerul a vândut în anul financiar 2019 în valoare de 11.513 milioane de lire sterline, cu 0,8% mai puţin la un curs constant şi cu 1,5% mai puţin în termeni comparabili.

În 2020, vânzările grupului în România au fost în creştere faţă de perioada similară a anului trecut, în termeni comparabili- cu 16,4% în februarie, 9,1% în prima săptămână a lunii martie. Din a doua săptămână a lui martie, trendul a devenit negativ, raportându-se un minus de 1,3% în a doua săptămână a lunii şi de 4,8% în a treia săptămână.

Vânzările online la nivel de grup s-au mjorat însă cu 29,9% în februarie, 23,1% în prima săptămână a lui martie şi cu 26,3% în a doua săptămână a lunii martie.

Kingfisher operează 1.300 de magazine în zece ţări.

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Următorul pachet de sancţiuni al Comisiei Europene ar urma să propună, pentru prima dată, restricţii cu privire la gazele naturale lichefiate (GNL) ruseşti, inclusiv o interdicţie cu privire......
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producţia netă de cărbune a României a totalizat, în primele două luni ale acestui an, 344.600 de tone echivalent petrol, ...
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis ...
Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot, ...
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de milion de euro
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de ...
Restart Energy a anunțat astăzi că a finalizat construcția și instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice ...