Cum se oferă cadourile corporate? Ce greșeli sunt de evitat?

Când vine vorba de a oferi cadouri corporate angajaților, colaboratorilor, partenerilor, furnizorilor sau colegilor, trebuie doar să adoptați aceeași abordare ca în cazul unui oricare alt cadou, și anume să oferiți un cadou care să reușească să aducă bucurie destinatarului. Prin urmare, cadourile generice nu sunt deloc recomandate, însă cadourile personalizate și semnificative vă pot aduce mari beneficii.
Ion Dobreanu - vin, 09 dec. 2022, 09:50
Cum se oferă cadourile corporate? Ce greșeli sunt de evitat?

Dacă vă întrebați cum să oferiți cadouri corporate la 10, 100 sau 1000 de persoane, iată câteva sfaturi care vă pot ajuta:

Utilizați branding-ul cu măsură

Majoritatea companiilor se întreabă dacă logo-ul lor sau alt simbol specific activității lor ar trebui să se regăsească în cadoul corporate. Într-adevăr, branding-ul poate contribui la un cadou de excepție sau poate părea de prost gust. Este de dorit ca destinatarii să își amintească cine le-a trimis un cadou minunat, dar pe de altă parte un logo utilizat în exces poate părea un gest de prisos. Când vine vorba de branding, cele mai de succes cadouri corporate sunt cele care se află undeva la mijloc, asta însemnând ca logo-ul să se găsească pe un singur produs.

Spuneți o poveste

Dacă doriți să oferiți cadouri corporate în acest sezon al sărbătorilor, cel mai recomandat este să optați pentru coșurile cadou de Crăciun propuse de specialiști. Altfel, riscați să oferiți cadouri care par doar o grămadă de articole aleatorii împachetate mai estetic cu o fundă. Prin urmare, luați în considerare scopul din spatele cadoului corporate și mesajul pe care doriți să i-l transmiteți destinatarului. Doriți să promovați un nou produs sau un eveniment viitor? Doriți să oferiți un cadou de bun venit noilor clienți? Vă gândiți să trimiteți coșuri corporate cu ocazia sărbătorilor? Considerați că actul de a oferi un cadou corporate este o oportunitate de a face o primă impresie? Prin urmare, cadoul ar trebui să reflecte valorile companiei într-un mod cât mai atent. Dacă veți oferi cadouri de bun venit noilor angajați, atunci cadoul ar trebui să reprezinte un prilej de a expune cultura unică a companiei.

Încorporați o felicitare personalizată

Cuvintele prin care validați abilitățile și talentele unei persoane sunt foarte eficiente atunci când oferiți cadouri corporate. În general, oamenilor le place să li se spună cât de minunați, dedicați și pricepuți sunt. Puteți folosi acest lucru în avantajul propriu atunci când oferiți cadouri corporate, incluzând în cadou o felicitare cu un mesaj atent. Cu cât sunteți mai personal și mai specific, cu atât mai bine. De exemplu, dacă doriți să vă felicitați echipa pentru un an extraordinar în care ați desfășurat proiecte de succes, dați câteva exemple de proiecte la care ați lucrat împreună. Dacă doriți să mulțumiți clienților pentru sprijinul pe care vi-l acordă, puteți să le oferiți o imagine a întregii echipe, mulțumindu-le pentru sprijinul pe care vi-l oferă și care vă ajută să vă dezvoltați, să vă extindeți și să încercați lucruri noi.

Nu în ultimul rând, asigurați-vă că în cadou există ceva delicios. Includeți întotdeauna o gustare pe care destinatarul o poate servi imediat. Nu este nimic mai plăcut decât să deschizi o cutie cadou și să existe acolo un mic răsfăț neașteptat. Fursecurile, ciocolata, biscuiții și bomboanele sunt printre cele mai populare gustări care pun un zâmbet pe chipul destinatarului.

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...