Cum se protejează de coronavirus Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din Estul Europei

Economica.net
23 04. 2020
9714906227532_90811700

De altfel, oficialii companiei comunică frecvent cu chiriaşii săi, atât pentru a-i sprijini, cât şi pentru a-şi proteja încasările.

Globalworth a acceptat să facă, în anumite cazuri, concesii la plata chiriei sau să ofere diferite stimulente chiriaşilor în schimbul extinderii duratei contractului de închiriere.

Compania, care are serviciile de închiriere, property management şi legal, in house tratează fiecare caz separat pentru a-și cumpăni bine reacția în funcție de gravitate. 

Printre măsurile luate de Globalworth pentru combaterea impactului crizei sanitare se numără finalizarea, suspendarea sau renegocierea contractelor cu furnizorii, discuțiile cu toți chiriașii cum pot fi susținuți prin trecerea economiilor făcute astfel către ei, atâta vreme cât ele se reflectă în service charges, care vor fi rediscutate la sfârșitul anului.

De asemenea, au fost reduse la minimum serviciile de sănătate, siguranță și mentenanță, atâta vreme cât clădirile sunt goale, angajații lucrând în majoritate covârșitare de acasă

Globalworth frânează și lucrările de construcție la proiectele aflate în dezvoltare și vor rămâne active doar șantierele proiectelor cu un grad de re-închiriere ridicat sau finalizat. Compania se așteaptă ca în următoarele 12 luni să investească mai mult de 90 de milioane de euro în proiectele aflate în dezvoltare, o sumă mai mică cu 36 până la 54 de milioane de euro decât cea inițială, prin renegocieri cu constructorii sau chiar amânarea unor lucrări.

În fine, Globalworth și-a suspendat activitatea investițională, deși va continua să monitorizeze piețele pe care e activă, dar va decide mai târziu dacă va face investiția. De asemenea, bonusurile pentru angajații seniori se vor plăti exclusiv în acțiuni și nu 50%-50% ca până acum.

La sfârșitul lui 2019, compania avea lichidități de peste 290 de milioane de euro, dar de la începutul acestui an și-a majorat lichiditățile la 500 de milioane de euro, iar maturitatea datoriile urma să fie atinsă abia în iunie 2022.