Cum se protejează industria alimentară de COVID-19. Cazul grupului Agricola

Grupul de firme Agricola, una dintre cele mai mari din industria alimentară, a decis să ia măsuri suplimentare de protecția a angajaților în contextul răspândirii Covid-19. Conducerea a dispus limitarea contactelor dintre salariați. Spre exemplu, aceștia iau masa în grupuri mici, doar cu colegii cu care lucrează efectiv sau cu cei din același autocar care i-a adus la lucru.
Economica.net - mie, 11 mart. 2020, 19:50
Cum se protejează industria alimentară de COVID-19. Cazul grupului Agricola

Grupul Agricola, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața cărnii de pui din România, a intensificat măsurile de protecție a angajaților având în vedere pericolul reprezentat de virusul Covid-19. Au pus mai mulți oameni să facă triajul  la intrarea salariaților în fabrici și încearcă să limiteze contactul dintre angajați. Grupul deține peste 2.600 de salariați care lucrează în fabricile de procesare (Salbac SA-două fabrici, Europrod SA), ferme și abatoare (4 ferme specializate în reproducerea păsărilor, 15 ferme pentru creşterea lor, un abatorul de păsări,fabrică de nutrețuri combinate).

„Ca angajator, am instruit salariații, le distribuim materiale dezinfectante și i-am rugat să fie sinceri și să raporteze dacă au simptome de gripă.De asemenea, noi facem triaj epidemiologic la intrarea în fabrici, dar acest lucru îl făceam și înainte pentru că este o măsură obligatorie în industria alimentar. Am mărit însă numărul celor care sunt implicați în activitatea de filtrare. De asemenea, am dispus limitarea contactelor dintre angajați. Pe cât posibil, trebuie să rămână în aceeași formație atunci când lucrează sau se duc la masă. Spre exemplu, noi avem mulți oameni care vin de la distanță și am hotărât ca cei care vin la lucru cu același autobuz să nu intre în contact cu cei ce sunt aduși cu alt autobuz. Sunt formații de câte 10 persoane, sau 30-40. Depinde de situație”, a explicat pentru ECONOMICA.NET Grigore Horoi, președintele Agricola.

Potrivit acestuia, în fabricile de procesare lucrează 4-500 de oameni, în fiecare fermă sunt aproximativ 20-25 de oameni, iar în abatoare alți aproximativ 500. „Încercăm să gândim un flux care să limiteze contactul dintre angajați”, a conchis acesta.

Agricola este unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România şi principalul exportator din această categorie.

Grupul de firme AGRICOLA a înregistrat în 2019 o cifră totală de afaceri de aproximativ 768,259 milioane de lei (aproximativ 162 milioane euro), cu 8% mai mult față de anul precedent. La categoria mezeluri (obţinute la Salbac SA), cifra de afaceri a fost de 143.142 milioane de lei, cu 7% mai mare decât în 2018..

La ouă consum, produse la Avicola Lumina Constanţa s-a înregistrat o menținere a cifrei de afaceri în 2019 (50,3 milioane de lei), în condițiile în care compania a vândut 80 milioane de ouă.

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale în primul trimestru din acest an, potrivit datelor prezentate azi de......
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment ...
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, ...
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...