1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Cum şi-au împărţit profiturile marii producători de telefoane

Profiturile globale ale producătorilor de telefoane au scăzut cu 11%, până la 12 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui studiul al companiei Counterpoint Research. Tot mai mulţi consumatori preferă telefoanele din gama medie în detrimentul celor premium. În plus, ciclul de înlocuire a smartphone-urilor premium s-a prelungit, deoarece caracteristicile hardware recente nu au oferit un motiv atractiv pentru a le înlocui pe cele vechi.

23 dec, 2019 | | ECONOMICA.net

Chiar dacă smartphone-urile iPhone nu se mai vând ca în anii trecuţi, Apple domină piața globală de telefoane prin captarea a 66% din profiturile industriei smartphone-urilor în al treilea trimestru şi 32% din veniturile generate de toate smartphone-urile vândute la nivel global. Baza fidelă de utilizatori premium pe piețele majore precum SUA, UE și Japonia este unul dintre motivele pentru care Apple poate funcționa în continuare la un nivel de profit la care concurenții săi pot doar să viseze. 

Situaţia nu poate decât să se îmbunătăţească pentru Apple, notează Counterpoint Research. Producătorul telefoanelor iPhone are o strategie de servicii puternică, iar ecosistemul general al Apple este suficient de puternic pentru a-i garanta un flux constant de venituri în următorii ani. În viitorul imediat, compania de cercetare estimează că profitul Apple pentru sezonul de sărbători va crește odată cu noua gamă de iPhone-uri care va obține vânzări bune.

Pe locul doi, dar la o distanţă considerabilă, se află Samsung, cu doar 17% din profiturile totale, în ciuda unei creșteri de 8,4% în trimestrul trei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut și a faptului că a vândut între 20 și 30% din toate telefoanele mobile de pe planetă. Motivul esențial al creșterii a fost succesul seriei Galaxy A şi Galaxy Note 10.

Pe locurile următoare sunt brandurile de smartphone chinezești: Huawei, Oppo, Vivo și Xiaomi. În timp ce vând o mulțime de echipamente hardware, cea mai mare parte a acesteia se află pe piețe foarte competitive la preț, precum China și India. Brandurile chinezești oferă telefoane atractive pentru utilizatorii de smartphone-uri maturi, cu modele flagship la prețuri accesibile. Unele dintre aceste mărci chinezeşti se uită acum la monetizarea bazei de utilizatori prin lansarea de servicii precum servicii financiare, produse IoT și altele.

În următoarele trimestre, lansarea 5G va conduce la unele îmbunătățiri şi va fi probabil un bun prilej pentru producători ca Huawei, Xiaomi, Oppo sau Vivo să crească prețurile pentru un profit mai mare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO