Cum te poţi angaja la un minister. Se recrutează la Agricultură, Transporturi, Min. Economiei

Ministerul Agriculturii, Ministerul Economiei, Ministerul de Finanţe şi Ministerul Transporturilor fac recrutări în această perioadă pentru o plajă cât mai diversă de posturi, de la consilier debutant la director general. ECONOMICA.NET vă spune la ce direcţii din ministere se fac angajări şi ce vor angajatorii de la candidaţi.
Economica.net - mie, 05 sept. 2012, 21:10
Cum te poţi angaja la un minister. Se recrutează la Agricultură, Transporturi, Min. Economiei

Ministerul Economiei recrutează pe postul de consilier principal la Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice” (AM POS CCE), în această perioadă.
Eşti eligibil pentru acest post dacă ai absolvit o facultate cu profil economic, juridic sau tehnic, dacă ai minimum 5 ani experienţă în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, dacă ai cunoştinţe avansate de operare PC şi dacă vorbeşti o limbă de circulaţie internaţională la nivel mediu. Termenul-limită pentru trimiterea candidaturilor la acest concurs este 10 septembrie. Informaţii despre bibliografia pentru concurs, aici.

Pe ce posturi angajează Ministerul Agriculturii

Ministerul Agriculturii face recrutări în această perioadă pentru trei posturi de consilier debutant la Autoritatea de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală. Ministerul de resort caută doi absolvenţi de ştiinţe economice şi un absolvent de filologie pentru cele trei posturi de consilieri debutanţi. Pe lângă studiile de specialitate, candidaţii mai trebuie să aibă cunoştinţe medii de limba engleză sau franceză şi să ştie să opereze un PC. Toate detaliile despre concursul organizat de minister pentru cele trei posturi, aici.

Ministerul Agriculturii organizează concurs şi pentru ocuparea postului de director la Direcția Programe Dezvoltare Rurală. Candidatul ideal pentru acest post a absolvit o facultate cu profil economic şi are minimum 3 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice. De asemenea, mai trebuie să aibă cunoştinţe medii de limba engleză sau franceză şi cunoştinţe medii de operare PC. Mai aveţi o săptămână în care puteţi trimite candidaturile pentru acest post. Toate detaliile despre concurs, aici.

Acelaşi minister mai recrutează în această perioadă pentru un post de director la Direcția Coordonare Politici europene, Programe cu Finanțare UE și Relații Internaționale.
Dacă ai absolvit una din următoarele facultăţi: Administrarea afacerilor, Economie, Agronomie, Relaţii internaţionale şi studii europene, Economie şi afaceri internaţionale, Geografie sau Ecologie şi protecţia mediului, atunci eşti eligibil pentru acest post. Mai trebuie să ai studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, cunoştinţe medii de limba engleză sau franceză şi minimum trei ani experienţă în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice. Amănunte despre concurs, aici.

Ce posturi sunt disponibile acum la Ministerul de Finanţe

Ministerul de Finanţe recrutează în această perioadă pentru două posturi de expert principal şi şapte posturi de consilier superior, toate la Direcția generală de inspecție economico-financiară.
Cei care vor să aplice pentru postul de consilier la Serviciul de control financiar sau la postul de consilier la Serviciul inspecţia activităţii proprii a ministerului trebuie să fi absolvit studii economice sau juridice, mai trebuie să aibă cel puţin 9 ani vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice şi cunoştinţe medii de operare PC (MS Office). Candidaţii interesaţi de aceste posturi mai trebuie să fie dispuşi să plece în deplasări şi să muncească peste program.

Dacă vizaţi unul din cele patru posturi vacante la Serviciul de inspecţie fonduri europene, trebuie să aveţi o diplomă în ştiinţe economice, administrative, juridice sau tehnice, minimum 9 ani vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice, cel puţin 3 ani experienţă în domeniul gestiunii sau controlului/auditului fondurilor publice ori în domeniul controlului/auditului fondurilor private. Candidaţii potriviţi pentru aceste posturi au cunoştinţe medii de limba engleză, sunt dispuşi să muncească peste program şi să plece în deplasări.

În ceea ce priveşte posturile de expert, candidaţii trebuie să fi absolvit ori ştiinţe economice ori juridice, au minimum 5 ani experienţă în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei, ştiu să opereze un PC şi sunt dispuşi să plece în deplasări şi să muncească peste program. Mai aveţi 15 zile în care vă puteţi înscrie la concurs.

Detalii despre concursurile organizate pentru posturile antemenţionate, aici.

Lista posturilor vacante la Transporturi

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii organizează concurs în această perioadă pentru ocuparea posturilor de director general la Direcția Generală Transport și Infrastructură, de director şi de director adjunct la diverse direcţii din minister, precum şi de şef serviciu.
Puteţi aplica pentru unul dintre posturile de director, inclusiv de director general, dacă aţi absolvit o facultate, aveţi cel puţin 3 ani experienţă în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei, aveţi cunoştinţe medii de limba engleză, franceză sau germană şi cunoştinţe medii de operare PC.
Dacă vreţi să candidaţi pentru unul dintre posturile de şef serviciu trebuie să ştiţi că sunt valabile aceleaşi criterii de eligibilitate, cu excepţia nivelului de vechime. Te califici pentru acest post dacă ai minimum 2 ani vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei. Toate informaţiile despre bibliografie şi concurs, aici.

Te-ar mai putea interesa și
Apostol (FPPG), despre sectorul de ţiţei şi gaze: O suprareglementare şi o supraimpozitare fac deciziile de investiţii extrem de grele
Apostol (FPPG), despre sectorul de ţiţei şi gaze: O suprareglementare şi o supraimpozitare fac deciziile de investiţii ...
Supraimpozitarea venită la pachet cu hiper-reglementarea îngreunează decizia de investiţie a operatorilor pe care îi regăsim în diverse linii de producţie din sectorul de ţiţei şi gaze, a......
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, ...
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.