Cum va arăta Facebook în 2022

Facebook nu va exista o eternitate. Binenţeles, o companie cu numele Facebook va exista şi, sigur, va avea o reţea socială găzduită de Facebook.com. Însă reţeaua de socializare Facebook, aşa cum, o cunoaştem acum are speranţă de viaţă limitată.
Andreea Budica - sâm, 11 aug. 2012, 06:58
Cum va arăta Facebook în 2022

Cum va arăta Facebook peste 10 ani? Thenextweb.com descrie un scenariu:

Precum Google, Yahoo şi Amazon, Facebook va trebui să se reinventeze, pe fondul schimbărilor din domeniul internetului. Pe măsura dezvoltării acestuia, Google a dezvoltat din ce în ce mai multe aplicaţii, precum Google Documents, Gmail şi Google Maps. Acum, Google schimbă viteza şi scoate pe piaţă ochelarii Google conectaţi la internet, Street View, aplicaţia care permite explorarea de locaţii din întreaga lume cu ajutorul imaginilor la 360 de grade la nivel de stradă şi maşina fără şofer.

Yahoo, care a început ca director pe internet, s-a extins în domeniul căutării și al serviciilor oferite pe pagina de start. Yahoo oferă astăzi o pagină de pornire de 700 de milioane de vizitatori unici lunar şi rămâne profitabil, în ciuda cotei de piaţă, tot mai reduse.

Amazon a început cu vânzări de cărţi pe internet, dar Jeff Bezos, fondatorul magazinului online, a împins în mod constant compania dincolo de limitele acestei categorii. Astăzi, Amazon planuieşte să dezvolte o reţea de depozite urbane care pot asigura livrarea în aceeaşi zi şi chiar s-a transformat în furnizor de cloud computing prin Amazon Web Services.

Citeste si: Cele mai stupide 5 greşeli pe care le poţi face pe Facebook

Două ameninţări

Facebook se confruntă acum cu două forţe externe care vor determina direcţia de dezvoltare: aplicaţiile pe telefoane mobile şi alte produse sociale. Facebook a avut întotdeauna o relaţie complicată cu dispozitivele mobile. A fost nevoie de mai mult de un an după ce iPad a fost scos pe piaţă ca Facebook să lanseze o aplicaţie pentru aceasta. În plus, aplicaţiile mobile de Facebook au primit numeroase plângeri cu privire la viteză şi părerea generală a utilizatorilor. În acelaşi timp, dimensiunea platformei (de peste 488 de milioane de utilizatori lunar, în continuă creştere), înseamnă că există oportunităţi enorme de a aduce oameni împreună în spaţiul mobil. Pe fondul dezvoltării rapide a smartphone-urilor, distribuţia de fotografii şi video ia amploare, iar Facebook, de fiecare data, se confruntă cu un nou risc. De exemplu, inabilitatea Facebook din acest domeniu a costat reţeaua de socializare 1 miliard de dolari. Atât a costat achiziţia Instragram, care avea 30 de milioane de utilizatori când a fost cumpărată de Facebook.

Facebook va depune mai multe eforturi pentru a dezvolta produse de telefonie mobilă. Vedeţi deja rezultatele: messenger, aparatul foto, şi, bineînţeles, Instagram. Pe măsura dezvoltării telefoanelor şi tabletelor, Facebook va avea probleme legate şi de venituri. Facebook luptă din greu pentru publicitatea pe mobil. Aceasta aduce diferite probleme practice. În primul rând, zona de afişare mică face dificilă captarea atenţiei clienţilor. În al doilea rând, platforma mobilă nu este una ideală pentru oameni de a finalizarea unei tranzacţii, deoarece internetul pe mobil este folosit pe perioade scurte de timp. Ca urmare, publicitatea pe mobil se luptă pentru a obţine clickuri, cu rezultate slabe. Facebook are de suferit, pentru că un număr tot mai mare de utilizatori preferă mobilul.

Citeste si: Facebook se apropie de sfârşit

Facebook este, de asemenea, ameninţată de expansiunea altor produse sociale. Ce se întâmplă dacă Twitter începe să-şi construiască un profil mai aprofundat? Ce se întâmplă dacă Instagram ar rămâne independent şi ar construi o platformă web robustă? Compania care ar putea înlocui Facebook ar putea începe cu ceea ce deja există: o platformă de distribuţie de fotografii care încet se extinde într-o reţea socială, o aplicaţie de mesaje text de grup care începe să construiască profile. Facebook pare conştientă de aceste ameninţări şi, evident, încearcă să le atenueze prin achiziţii.

Facebook în 2022

În 2022, Facebook va fi tot pe linia construită de Mark Zuckerberg, dar destul de diferită. Nu va mai fi o reţea socială „de desktop”, ci soluţia universală, o colecţie de diverse aplicaţii mobile, precum şi o reţea puternică de anunţuri externe, care a învins reţeaua Google. 

Facebook a facut progrese încontinuu spre a deveni o platformă universală de logare spre diverse site-uri. Aplicaţiile de greu de utilizat, cum ar fi Spotify se bazeaza pe Facebook ca principal furnizori de logări. In urmatorii 10 ani, Facebook va lucra pentru a-şi consolida acest avantaj. Urmăriţi iniţiativele, precum Fondul Facebook, care oferă stimulente financiare pentru oamenii care-şi construesc proiecte online pornind de la, sau alături de Facebook.

În plus, Facebook va continua implementarea strategiei de a oferi experienţe mobile distincte. Fie că este vorba de Instagram sau Messenger, strategia Facebook pentru mobil va fi reprezentată de o serie de aplicaţii distincte Facebook pe desktop care folosesc datele lor de reţea şi oferind în acelaşi timp o experienţă unică. Acest lucru permite Facebook să încerce mai multe lucruri în timp ce eliberează mobilul de constrângerile existente, derivate din funcţionalitatea de bază a reţelei.

În cele din urmă, Facebook va deveni principalul furnizor de publicitate externă, depăşind Google AdWords. Eventualele reţele externe de publicitate au puterea de a viza nu doar contextual, în pagină, dar utilizează, de asemenea, informaţii pe care deja Facebook le are, pentru a fi direcţionate cât mai potrivit. În ultimele luni, am vazut prima încercare Facebook de externalizare a publicităţii, „sponsored ads” (publicitate sponsorizată), pe Zynga.com. Urmăreşte în următorii câţiva ani cum Facebook va construi o reţea mare de publicitate, bazată pe promisiunea unei targetări demografice adevărate.

Facebook-ul anului 2022 va arata mult mai mult ca un depozit de date, foarte util în furnizarea utilizatorilor şi dezvoltatorilor web o modalitate uşoară de a stoca şi accesa informaţii personale. Facebook va crea noi modalităţi de a experimenta şi a opera cu aceste date, cum ar fi o linie de aplicaţii mobile şi o reţea masivă de publicitate externă, care are avantaje inerente, peste reţeaua Google. Aceste schimbări vin atât din oportunităţile reprezentate de bogatul set de date personale pe care Zuckerberg le deţine, şi de ameninţarea în creştere a utilizării dispozitivelor mobile. În 2022, Facebook va arăta mult mai utilitar, dar nu mai puţin influent.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...