Cum va arăta mallul de pe platforma Vulcan din Bucureşti

Lucrările de construcţie ar putea fi demarate în primăvara anului viitor, au declarat surse din piaţă pentru ECONOMICA.NET.
Andrada Ghira - joi, 22 nov. 2012, 22:12
Cum va arăta mallul de pe platforma Vulcan din Bucureşti

În ianuarie 2012, canadienii de la Benevo Capital anunţau achiziţia terenului de 77.000 al fostei fabrici Vulcan, pentru ca cinci luni mai târziu să anunţe un parteneriat cu sud-africanii de la NEPI, pentru dezvoltarea unui parc de retail pe acest teren. 

Parteneriatul este unul 50/50, iar NEPI vine cu un capital de 20 de milioane de euro pentru construcţia proiectului. Estimările arată că Benevo ar fi plătit aproximativ 23 de milioane de euro pentru terenul din Capitală.

Proiectul Benevo Retail Park va avea o suprafaţă comercială de 35.000 de metri pătraţi, cu un magazin de bricolaj, un hipermarket de 10.500 metri pătraţi şi o galerie comercială de 10.000 de metri pătraţi.

Parcul de retail va avea o suprafaţă construită de 28.390 mp, iar conceptul arhitectural realizat de Atelier 3, arată că aici va fi amplasat un hipermarket şi un strip mall, toate acestea fiind construite în jurul unei parcări cu aproximativ 874 de locuri, se arată într-o prezentare.

Fondul sud-african New Europe Property Investments (NEPI), unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe piaţa românească în ultimii ani, a atras săptămâna aceasta 50 milioane de euro de pe piaţa de capital pentru finanţarea unor potenţiale achiziţii aflate în curs de negociere.

Oferta s-a derulat pe cele trei pieţe unde NEPI este listat – Bursa de Valori din Johannesburg (Africa de Sud), segmentul AIM al London Stock Exchange şi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Acţiunile din ofertă au fost vândute la preţul de 4,05 euro/titlu, iar la operaţiune au putut paticipa şi investitori care deţin drepturi de preferinţă. New Europe Property Investments este compania-mamă a unui grup de firme înfiinţat pentru a investi în special în clădiri de birouri, centre comerciale şi proprietăţi industriale, în principal în România, unde grupul este activ din 2007, de la înfiinţarea sa.

Te-ar mai putea interesa și
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere României, pentru că nu aplică în mod corect regulile......
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Pe măsură ce sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, tot mai mulți dintre noi ne îndreptăm atenția către ...
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Producţia anuală de boabe de cacao a Ecuadorului ar urma să atingă pragul de 500.000 de tone în următorii doi ani, ...
Startup-ul Telerenta, platformă pentru închirierea dispozitivelor, adaugă noi categorii de produse, precum foto şi video, electrocasnice şi IT. ”Estimăm că până la finalul lunii mai vom depăşi 400 de produse ce pot fi închiriate”
Startup-ul Telerenta, platformă pentru închirierea dispozitivelor, adaugă noi categorii de produse, precum foto şi video, ...
Startup-ul românesc de tehnologie, Telerenta, care operează singura platformă de închiriere de echipamente electronice ...