1EUR = 4.7260 RON | Bucureşti 32 º

Companii

Cum va evolua economia României în următoarele trei luni - sondaj INS

Managerii din industria prelucrătoare, construcţii, comerţul cu amănuntul şi servicii estimează o creştere a activităţii şi a preţurilor în următoarele trei luni, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS).

28 mar, 2017 | Agerpres

'În cadrul anchetei de conjunctură din luna martie 2017, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creşterea volumului producţiei (sold conjunctural +19%). Pentru activitatea de fabricare a băuturilor şi cea a altor produse din minerale nemetalice se va înregistra tendinţă de creştere accentuată (sold conjunctural +52%, respectiv +51). Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +6%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +4% pe total industrie prelucrătoare', se arată în document.

Potrivit estimărilor din luna martie 2017, în activitatea de construcţii se va înregistra, pentru următoarele trei luni, o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +32%). Managerii estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +10%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează un plus moderat a acestora (sold conjunctural +12%).

'În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +7%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra o relativă stabilitate (sold conjunctural +4%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni o scădere a numărului de salariaţi (sold conjunctural -18%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creştere moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +6%)', menţionează sursa citată.

Cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +10%).

În sectorul de servicii se estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +6%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +5%).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO