Cum va pleca gazul din Marea Neagră către Europa

Transgaz are în vedere două rute prin care să preia în Sistemul Naţional de Transport gazul extras de Petrom din Marea Neagră. Ambele au punctul terminus lângă Arad, de unde gazul poate pleca mai departe în Ungaria şi Austria.
Economica.net - Dum, 07 sept. 2014, 20:59
Cum va pleca gazul din Marea Neagră către Europa

Gazul din Marea Neagră, pe care Petrom şi Exxon Mobil îl vor scoate, începând cu 2019, va intra în Sistemul Naţional de Transport pe două rute posibile, conform raportului administratorilor Transgaz pe primul semestru 2014. Este vorba fie de coridorul sudic de transport care constă în dezvoltarea SNT de la ţărmul Mării Negre pe direcţia Podişor – Corbu  – Haţeg – Horia, fie de coridorul central, pe direcţia Isaccea-Oneşti – Coroi – Haţeg – Horia, conform hărţii din text.

Ambele coridoare de transport au acelaşi punct final: localitatea Horia, de lângă Arad, unde se face legătura cu interconectorul Arad-Szeged, de unde gazul din Marea Neagră poate ajunge pe pieţele din Europa de Vest.

„A fost semnat un Acord de Cooperare între Transgaz, OMV Petrom şi ExxonMobil privind conectarea Dezvoltării Iniţiale a Neptun Deepwater la Sistemul Naţional de Transport Gaze Naturale din România…a fost înfiinţat un Comitet de Conducere şi Două Grupuri Comune de Lucru pe probleme tehnice şi comerciale/reglementare. De asemenea, sunt în curs de elaborare şi negociere acorduri de cooperare şi cu alţi concesionari care deţin licenţe de explorare în Marea Neagră”, se arată în raportul administratorilor.

Potrivit documentului, Transgaz a demarat operaţiunile pentru includerea proiectului de transport pe coridorul sudic în Connecting Europe Facility, tronson care repezintă secţiunea de pe teritoriul României a proiectului de interes comun „conductă de transport gaze din Bulgaria în Austria via România şi Ungaria”. Odată acest lucru realizat, proiectul devine eligibil pentru fonduri europene nerambursabile.

Potrivit unor declaraţii de la începutul anului, realizarea întregii infrastructuri de transport pentru gazele din Marea Neagră ar costa circa 300 de milioane de euro. La momentul 2019, atunci când Petrom estimează că va începe exploatarea comercială a gazelor din subsolul Mării Negre, infrastructura de transport ar trebui să fie deja gata.

Rezervele estimate de gaz din perimetrele concesionate de Petrom şi Exxon sunt de până la 84 de miliarde de metri cubi, 7 ani de consum al României, după cifrele de azi.

Te-ar mai putea interesa și
Compania ucraineană Very Nice Retail intră pe piața românească
Compania ucraineană Very Nice Retail intră pe piața românească
Holdingul internaţional Very Nice Retail, originar din Ucraina, a anunţat intrarea pe piaţa românească prin deschiderea a cinci magazine "Brooklyn" în capitală, conform unui comunicat de......
Dacia a asamblat 1.000.000 de vehicule cu alimentare duală benzină – GPL
Dacia a asamblat 1.000.000 de vehicule cu alimentare duală benzină – GPL
Dacia a atins pragul de 1.000.000 de vehicule cu propulsoare care permit alimentarea mixtă, benzină și GPL. Pentru marca ...
Investiţiile record în energie nu reuşesc să menţină cursul pentru ţinta mondială 2030 în energie regenerabilă – studiu EY România
Investiţiile record în energie nu reuşesc să menţină cursul pentru ţinta mondială 2030 în energie regenerabilă ...
Investiţiile record în energie nu reuşesc să menţină cursul pentru ţinta mondială 2030 în energie regenerabilă, ...
Prețurile la energie electrică spot din România ajung la maximul anului mâine. Seara prețul sare de 400 de euro/MWh
Prețurile la energie electrică spot din România ajung la maximul anului mâine. Seara prețul sare de 400 de euro/MWh
Prețul spot al energiei electrice comercializate pe piața pentru ziua următoare (PZU) de la București, cu livrare în ...