Cum va transforma IKEA Timișoara businessul online al retailerului de mobilă suedez. Unitatea permite dublarea capacității de gestionare și pregătire a comenzilor online

În anul fiscal 2022, 43% din totalul comenzilor online ale IKEA au fost generate de clienții din 18 județe din zona de vest a țării deservite acum de IKEA Timișoara, magazinul deschis săptămâna trecută de retailerul de mobilă suedez. Noul magazin permite dublarea capacității de a gestiona și pregăti comenzile online.
Alina Stanciu - lun, 12 iun. 2023, 22:02
Cum va transforma IKEA Timișoara businessul online al retailerului de mobilă suedez. Unitatea permite dublarea capacității de gestionare și pregătire a comenzilor online

Retailerul suedez de mobilă IKEA se așteaptă ca noul magazin, pe care l-au inugurat în data de 8 iunie, la Timișoara, să îi aducă anual în jur de 1,5 milioane de vizitatori din zona de vest a țării, față de peste 2 milioane de vizitatori cât are fiecare dintre magazinele Băneasa și Pallady din București. Suplimentar, noul magazin este gândit să intensifice comenzile online. Odată cu deschiderea IKEA Timișoara, capacitatea totală de onorare a comenzilor pentru IKEA România a crescut cu 27%.

„Sperăm că oamenii din întreaga regiune de vest a României vor găsi în IKEA Timișoara o opțiune eficientă atât pentru cumpărături în magazin, cât și online. Conform sistemelor și datelor actuale, odată ce magazinul va funcționa la capacitate maximă, ne așteptăm să procesăm comenzi pentru 18 județe învecinate”, au declarat pentru Economica oficialii companiei.

În anul fiscal 2022, 43% din totalul comenzilor IKEA a provenit din cele 18 județe care vor fi deservite de IKEA Timișoara.

 

IKEA Timișoara dublează capacitatea de a gestiona și pregăti comenzile online

„Noul magazin îmbină standardele de sustenabilitate cu o funcționalitate de e-commerce extrem de eficientă. Acest lucru asigură eficiența proceselor de onorare a comenzilor, fără a compromite experiența clienților în magazin. Mai mult, noul magazin permite dublarea capacității de gestionare și pregătire a comenzilor online pentru clienți. (…) Unul dintre obiectivele noastre pentru IKEA Timișoara este să asigurăm o capacitate îmbunătățită de gestionare și pregătire a comenzilor online din partea de vest a României, completând astfel operațiunile din IKEA Pallady”, au mai adăugat reprezentanții companiei.

Potrivit acestora, comenzile online venite din 18 județe din zona de vest a României și care au peste 30 kg vor fi expediate din Timișoara, în timp ce comenzile de până la 30 kg vor fi în continuare livrate din IKEA Pallady, unde este disponibilă întreaga gamă de produse.

 

Cât costă livrarea 

Din IKEA Timișoara pot fi achiziționate și ridicate direct 7.850 de produse dintr-un total de peste 8.300 de produse care vor fi disponibile fizic și online. 

„Produsele care nu sunt disponibile în magazinul din Timișoara nu vor fi disponibile pentru Click and Collect Timișoara. Însă, acestea vor fi disponibile pentru livrare la domiciliu, nevoie care va fi acoperită de magazinul IKEA Pallady”

De altfel, în unitatea din Timișoara există un stoc de marfă comun atât pentru fluxul online, cât și pentru cash and carry. Operațiunile de onorare a comenzilor online au o zonă destinată de aproximativ 1.600 de metri pătrați, în zona logistică a magazinului.

Compania oferă livrarea la stradă (transportul până la adresa indicată de client, în exteriorul imobilului) care costă, în cazul comenzilor sub 100 de kilograme, 79 de lei pentru comenzile din județele Timiș și Arad și 99 de lei pentru comenzile din județul Caraș-Severin. Cât despre serviciul de livrare la domiciliu (în casă), prețurile sunt 149 de lei pentru județele Timiș și Arad și 199 de lei pentru județul Caraș-Severin.

 

Un magazin cu zero consum de gaz. Noutățile IKEA Timișoara

Al treiea magazin IKEA din România și al șaptelea din regiunea SEE, unitatea suedezilor din Timișoara este cel mai sustenabil magazin IKEA din Europa de Sud-Est (IKEA SEE) atât prin standardele de construcție, cât și prin operațiunile de business.

Acest lucru înseamnă că IKEA Timișoara funcționează pe bază de energie regenerabilă și este dotat cu 1.750 de panouri fotovoltaice off-grid pe acoperiș, care generează 700 kWh de energie electrică, adică 40% din necesarul magazinului.

Pentru consumul de energie compania folosește și o centrală geotermală. Astfel, clădirea nu este conectată la rețeaua de gaze pentru că nu are nevoie de ele pentru a funcționa. Toate necesitățile de răcire, încălzire și ventilație sunt acoperite în proporție de 100% de pompe de căldură care asigură o temperatură constantă a magazinului de 21 de grade Celsius. În plus, pentru magazinul din Timișoara compania colectează apa pluvială, astfel că 40% din apa necesară pentru alimentarea toaletelor și irigații este furnizată în mod sustenabil.

Magazinul IKEA Timișoara a fost construit încă de la început conform standardelor BREEAM, un sistem internațional care oferă certificare independentă de către o terță parte pentru evaluarea performanței în materie de sustenabilitate a clădirilor individuale, comunităților și proiectelor de infrastructură.

În plus, angajații magazinului reciclează aproape totul, de la lemn până la plastic și sticlă. „În prezent avem 39 de fracții de reciclare și ne propunem ca rata de reciclare pentru IKEA Timișoara să fie de cel puțin 90%”, au declarat pentru IKEA oficialii companiei.

IKEA a raportat în 2022, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanțe, o cifră de afaceri de peste 1,1 miliarde de lei, cu 6,7% față de anul anterior.

 

Te-ar mai putea interesa și
Curtea de Apel Cluj a anulat definitiv avizul de mediu acordat proiectului minier de exploatare a aurului și cuprului de la Rovina, județul Hunedoara
Curtea de Apel Cluj a anulat definitiv avizul de mediu acordat proiectului minier de exploatare a aurului și cuprului de ...
Curtea de Apel Cluj a anulat definitiv avizul de mediu pentru proiectul minier de la Rovina, iar fără acesta, compania minieră Euro Sun Mining nu va putea începe exploatarea, informează......
Rompetrol și-a bugetat o pierdere netă de aproape 40 de milioane de dolari pentru acest an
Rompetrol și-a bugetat o pierdere netă de aproape 40 de milioane de dolari pentru acest an
Acţionarii Rompetrol Rafinare au aprobat, în Adunarea Generală Ordinară, proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli ...
Începe numărătoarea inversă până la listarea companiei care deține Jean Paul Gaultier. Evaluările depășesc toate așteptările
Începe numărătoarea inversă până la listarea companiei care deține Jean Paul Gaultier. Evaluările depășesc toate ...
Începe numărătoarea inversă până la listarea companiei Puig, care deține mărci de lux precum Carolina Herrera, Jean ...
Acționarii EVERGENT Investments aprobă acordarea de dividende în valoare de aproape 81,7 milioane de lei, cu un randament de 7,06 %
Acționarii EVERGENT Investments aprobă acordarea de dividende în valoare de aproape 81,7 milioane de lei, cu un randament ...
Acționarii EVERGENT Investments, companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul EVER, au aprobat cu o largă ...