Cum vom face cumpărăturile în viitor şi ce se va schimba în magazine

Compania EVVO Retail, specializată în analiza comerţului în supermarketuri, a adunat ultimele tendinţe pentru a creiona cum va arăta supermarketul viitorului. Proiectul SuperLab este rezultatul a trei ani de analiză a crizei actuale a sistemului de cumpărare. 
Economica.net - sâm, 04 aug. 2018, 09:16
Cum vom face cumpărăturile în viitor şi ce se va schimba în magazine

SuperLab este magazinul din viitor, care propune un proces de achiziţie personalizat, combinat cu experienţa tehnologiei. În acest fel, proiectul avansează tendințele viitoare prin unificarea conceptelor magazinului fizic și online, și propune o experiență interactivă, interesantă și ușoară.

Proiectul SuperLab s-a născut din două realităţi. Prima dintre acestea este mersul la cumpărături, ceea ce nu e o activitate tocmai plăcută. În prezent, există o criză a dinamicii achiziției, dar și a diferitelor etape care se desfășoară în timpul acestui proces. A doua realitatea arată că acest sector are nevoie de înnoire prin introducerea noilor tehnologii pentru a oferi o experienţă de cumprături satisfăcătoare. 

În acest sens, SuperLab propune un nou model, un nou scenariu, după trei ani de cercetări şi analize a modului în care ne facem cumpărăturile. Au apărut tot felul de întrebări, printre care De ce luăm căruciorul şi îl târâm printre rafturile pline de produse? sau De ce găsim în supermarket produse pe care nu le vom cumpăra niciodată?. 

Aceste întrebări i-au determinat pe cei de la EVVO Retail să vină cu  o soluţie compatibilă cu cele două sisteme de cumpărare: spațiul fizic și cumpărăturile online. 

SuperLab este împărțit în patru zone, într-un spațiu diafan, care sparge rigiditatea supermarketurilor de astăzi și creează spații organice, cu lumină indirectă și forme primitoare. 

Cum va funcţiona supermarketul viitorului 

Când clientul intră în SuperLab, va găsi recepția și punctul de informare. Aici se paote identifica cu ajutorul unuia dintre aparate interactive care vor fi instalate. În acest fel, supermarketul va știi că vă aflați în magazinul fizic și că poate oferi toate facilitățile. În acel moment, veți alege dacă doriți să fiți sfătuit de un asistent sau dacă preferați să efectuați achiziția pe cont propriu.

Împreună cu recepţia și punctele de informare, au fost alocate şi patru puncte de atenție, personalizate, unde un consultant va ajuta utilizatorul să facă o achiziție în funcţie de obiceiurile alimentare, va primi sfaturi nutriționale, despre pregătirea meniurilor săptămânale, etc. În acest spațiu va exista o zonă de odihnă pentru a face cumpărăturile online și pentru a aștepta comanda. 

Dacă clientul preferă să facă achiziția într-un mod fizic, acesta poate accesa zona de expunere a produselor, acolo unde fructele și legumele vor fi crescute chiar în grădina supermarketului. 

Rafturile vor fi utilizate la minimum, şi doar pentru produsele uscate. Pe un ecran tactil mare va putea fi vizualizat stocul supermarketului. Clientul va putea accesa un număr mare de produse prin intermediul ecranului și le va selecta pe cele pe care le doreşte. Alte ecrane vor anunta oferte și promoții. SuperLab va avea rafturi cu produse cum ar fi bio, ecologice sau gourmet. Ecranele mici aflate pe rafturi vor oferi informații despre aceste alimente. 

Odată ce utilizatorul a făcut o achiziție fizică, paote lăsa coşul pe o bandă transportoare și aceasta va fi pregătită pentru a putea fi luată sau livrată la domiciliu. Cu acest nou concept, utilizatorul nu va aștepta să plătească pentru produse. De asemenea, atunci când clientul a efectuat cumpărăturile online, cu aplicația pentru telefoane mobile sau cu ajutorul ecranelor situate în supermarket, acestea pot fi ridicate sau livrate la adresa specificată. 

Te-ar mai putea interesa și
Stoltenberg: Ucraina „poate să câștige” războiul împotriva Rusiei
Stoltenberg: Ucraina „poate să câștige” războiul împotriva Rusiei
Ucraina "poate să câştige" războiul împotriva Rusiei, care "nu se derulează" aşa cum a prevăzut Moscova, a estimat duminică secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, relatează AFP....
Românii se uită la camerele și designul telefonului când decid să îl cumpere. În medie, un român are 1.500 de poze în telefon
Românii se uită la camerele și designul telefonului când decid să îl cumpere. În medie, un român are 1.500 de poze ...
Camera foto a telefoanelor este cea mai importantă caracteristica a unui smartphone pentru 8 din 10 români din mediul urban, ...
Aurescu: România – în favoarea unui proces rapid de aderare la NATO a Finalndei și Suediei
Aurescu: România – în favoarea unui proces rapid de aderare la NATO a Finalndei și Suediei
România este "ferm" în favoarea unui proces "rapid" de aderare la NATO a Finlandei şi Suediei, iar apartenenţa acestor ...
Ministerul Sănătății: 282 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore
Ministerul Sănătății: 282 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore
Un număr de 282 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 238 mai ...