1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Cum vor recupera două bănci 38 milioane euro din proiectul Ibiza Sol, aflat în insolvenţă

La începutul acestui an, Tribunalul Bucureşti a decis deschiderea procedurii de insolvenţă a firmei care a construit proiectul de lux din Pipera, Ibiza Sol. Principalii creditori sunt Alpha Bank şi Raiffeisen Bank.

27 mar, 2012 | | ECONOMICA.net

Valoarea investiţiei în proiect depăşeşte 60 de milioane de euro, din care 38 milioane reprezintă finanţarea de la Alpha Bank şi Raiffeisen Bank. În trei ani de la finalizarea proiectului, spaniolii de la Ibiza Group au vândut doar 89 de apartamente din cele 304 construite. "Este puţin probabil să găseşti un investitor care să cumpere în bloc proiectul. Chiar dacă s-ar găsi preţul, nu ar fi deloc atractiv pentru creditori.

 

Ca şi în cazul Asmita Gardens, o sa încercăm să vindem apartament cu apartament. Va trebui să elaboram şi pentru Ibiza o strategie de vânzare şi comunicare în conditiile în care în ultimele nouă luni nu s-a mai vândut niciun apartament”, a declarat Remus Borza, avocat şi practician al Euro Insol. Euro Insol a fost numită la data de 26 martie noul administrator judiciar al firmei care a construit proiectul, Ibiza Sol SRL, după ce principalii creditori, Alpha Bank şi Raiffeisen Bank, au fost de acord cu înlocuirea firmei Sierra Quadrant Bacău, numită iniţial administrator judiciar al Ibiza Sol. 

 

Proiectul Ibiza Sol din Pipera se întinde pe o suprafaţă de 38.000 mp şi cuprinde 14 blocuri totalizand 304 apartamente de lux. Complexul este dotat cu 2 piscine, teren de golf, gradini (peste 12000 mp) si spatii comerciale. În vara lui 2010, preţurile apartamentelor complet echipate şi mobilate din proiect porneau de la 155.000 la 239.000 de euro plus TVA.

Euro Insol şi Assistance Insolv fac parte din grupul de firme Borza şi Asociaţii, specializate în consultanţă şi reorganizare judiciară. Cele două societăţi se ocupă de administrarea judiciară a unor firme precum, Plafar SA, Uztel SA, Servtrans SA.

Euro Insol administrează mai multe firme care au intrat în insolvenţă din domeniul imobiliar, precum Asmita Gardens, Verdi Park (apartamente de lux pe malul lacului Floreasca), Standpoint Invest SRL (proiectul Northpoint din Corbeanca), Hotel Planet şi Konig Construct (apartamente în Pantelimon).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO