Cum vrea Volkswagen să ajungă la vânzări anuale de 10 milioane de maşini

Grupul german Volkswagen (VW) nu a reuşit să găsească un succesor adevărat pentru Beetle, aşa că încearcă să atace piaţa maşinilor ieftine, populare, cu gama de modele Up, ca parte a strategiei de a ajunge la vânzări anuale de 10 milioane de vehicule până în 2018, relatează Bloomberg.
Economica.net - mie, 11 apr. 2012, 20:54
Cum vrea Volkswagen să ajungă la vânzări anuale de 10 milioane de maşini

După eşecul VW Fox şi Lupo, producătorul auto german a decis să transforme maşina de oraş Up într-un vehicul de familie entry-level, pentru a câştiga cotă de piaţă de la Fiat şi a-şi atinge obiectivul unor vânzări de 10 milioane de vehicule pe an până în 2018.

„Clone” ale Up vor fi comercializate sub brandurile Skoda şi Seat şi o versiune ieftină va fi destinată cumpărătorilor aflaţi la prima maşină din ţări precum China, Brazilia şi India.

„Automobilul Up este un element esenţial pentru VW în strategia de atingere a ţintei de vânzări. Extinderea gamei va mări presiunile asupra concurenţilor”, a declarat Albrecht Denninghoff, analist la firma de cercetări Silvia Quandt Research din Frankfurt.

Vânzările de automobile subcompacte sunt în creştere datorită cumpărătorilor care vor maşini de oraş, în timp ce guvernele încurajează producătorii să construiască vehicule cu consum redus de carburanţi.

Vânzările de automobile mini, precum Up şi Fiat Panda ar putea creşte cu 25% la nivel mondial, la 11,2 milioane unităţi, până în 2015, potrivit IHS Automotive.

După lansarea unor modele scumpe, precum sedanul Phaeton de 68.300 de euro şi noul Beetle de 16.950 euro, revenirea la maşinile populare marchează un test major pentru directorul general al VW, Martin Winterkorn, care a ordonat în 2007 dezvoltarea Up ca parte a strategiei de transformare a grupului în cel mai mare producător de automobile din lume.

VW a devenit o forţă pe piaţa auto mondială cu ajutorul Beetle, „maşina poporului”, care a fost scoasă din fabricaţie, ca automobil ieftin, în 2003, după mai mult de şase decenii.

Grupul german nu a reuşit să aibă succes pe segmentul maşinilor ieftine cu modelul Up de 9.850 de euro, marcând a treia încercare nereuşită de a construi un automobil subcompact atractiv.

Extinderea vesiunilor Up are rolul reducerii costului pe vehicul, pentru a putea concura Fiat Panda, Renault Twingo şi Peugeot 107.

În 2013, VW va lansa variante cu cinci uşi şi electrice la gama numită New Small Family, care include deja Skoda Citigo şi Seat Mini, astfel că vânzările modelelor Up le vor depăşi pe cele ale Panda, Twingo şi Peugeot 107 până la sfârşitul anului respectiv, potrivit estimărilor IHT Automotive.

VW ar putea să crească de peste două ori vânzările de automobile Up de familie până în 2015, la 390.000 de unităţi, de la 181.400 în acest an, susţinute de ediţiile pentru pieţele emergente, anticipează IHS, dar acestea vor fi profitabile doar dacă livrările vor depăşi 500.000 de unităţi.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Silvio Berlusconi candidează la preşedinţia Italiei
Silvio Berlusconi candidează la preşedinţia Italiei
Fostul premier Silvio Berlusconi va candida la preşedinţia Italiei, anunţă joi Reuters.
Un nou caz cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 a fost confirmat în România
Un nou caz cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 a fost confirmat în România
Un nou caz cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 a fost confirmat în România, la un bărbat de 56 de ani din Braşov, ...
Camera de Comerț a Franței recomandă României introducerea coplății pentru orice serviciu medical
Camera de Comerț a Franței recomandă României introducerea coplății pentru orice serviciu medical
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER) recomandă autorităţilor române să aplice ...