Cum resimte Glovo inflația din ultima vreme. „Prea mult s-a mers spre zona de reduceri. La un moment dat nu va mai fi sustenabil”

Urmare a creșterii galopante a prețurilor, românii se reorientează către mâncarea mai ieftină și atunci când comandă de la restaurant. Cel puțin prin aplicațiile tip Glovo, restaurantele vând cu precădere oferind discounturi, dar această politica nu va mai fi mult timp sustenabilă.
Alina Stanciu - Dum, 08 mai 2022, 22:06
Cum resimte Glovo inflația din ultima vreme.

Coșul mediu de pe platforma Glovo este pe un trend ascendent, urmare a infrației, iar consumatorii se reorientează către restaurantele tip fast food care oferă de obicei prețuri mai mici decât cele cu mâncare tradițională, potrivit Victor Răcariu, Regional General Manager Glovo, în cadrul evenimentului European Digital Commerce organizat de VTEX.

„Am observat o schimbare în comportamentul consumatorilor. Se comandă mai mult fast food. Oamenii comandă (produsele n.red) mai ieftine și mai mult. Nu ne afectează neapărat inflația, cât vremea de afară. Oamenii sunt dornici să iasă. La începutul pandemiei, am avut o achiziție rapidă de clienți ( noi n.red). După ridicarea restricțiilor, clienții au rămas, dar probabil va scădea recurența sau achiziția de noi cliennți”, explică acesta.

În plus, acesta estimează că restaurantele nu își vor mai permite pentru mult timp să continue agresiv politicile de discount.

„În ultima vreme, prea mult s-a împins spre zona de reduceri. Acest trend va continua o perioadă, până nu va mai fi sustenabil, pentru că cineva trebuie să finanțeze aceste discounturi. Toate țările dezvoltate au trecut prin acest proces, după care s-a revenit la normal. Și la noi se va plăti prețul normal”, a declarat Victor Răcariu, Regional General Manager Glovo, în cadrul evenimentului European Digital Commerce organizat de VTEX.

Potrivit acesta, în cazul Glovo, gradul de conversie a vizitatorilor din aplicația Glovo este de 35%, dar problema este cum îi aduci până la coș. 25% din vânzările Glovo sunt pe segmentul produselor de larg consumm, urmate de alimente și retail.

În mai anul trecut, compania spaniolă Glovo a semnat un acord cu Delivery Hero, care deţine Foodpanda, pentru achiziţia operaţiunilor din România, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Muntenegru şi Serbia pentru 170 de milioane de euro.

În România, tranzacția a fost supusă analizei Consiliul Concurenței care și-a dat acordul cu respectarea anumitor condiții.

Spre exemplu, Glovo a trebuit să se angajeze să nu includă nicio obligație de exclusivitate în relația sa contractuală cu restaurantele care livrează prin platforma sa. De asemenea, Glovo nu a putut să reînnoiască prevederile contractuale prin care Foodpanda impunea o obligaţie de exclusivitate restaurantelor.

Glovo  s-a lansat pe piaţa din România în luna mai 2018, iar acum este prezent în 40 de orașe din România. Aplicația reunește peste 17.000 de curieri înscriși în București și peste 11.000 în provincie, dintre care 4000 sunt activi în capitală și peste 3.000 în provincie.

În 2020, compania a raportat o cifră de afaceri de 167,6 milioane de lei și pierderi nete de 12,7 milioane de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va reveni inflația sau nu?”. În funcție de felul în care alegem să......
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Operatorul de stații de încărcare pentru mașini electrice Eldrive România a comandat peste 300 de stații MOON Power ...
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland România lansează E-Mobility, proiectul prin care posesorii Kaufland Card cu mașini electrice au posibilitatea ...