Cumpără acţiunile Antibiotice, spun analiştii. Exportă în SUA şi este subevaluată

Acţiunile Antibiotice Iaşi (ATB) au un potenţial de creştere de peste 24% faţă de preţul actual din piaţă de 0,455 lei  / titlu, potrivit raportului Broker Cluj Napoca, primit la redacţia ECONOMICA.NET.
Adrian N. Ionescu - mar, 19 mart. 2013, 10:38
Cumpără acţiunile Antibiotice, spun analiştii. Exportă în SUA şi este subevaluată

Acţiunile Antibiotice Iaşi (ATB) sunt evaluate, din perspectiva analizei performanţelor sale, în comparaţie cu companii similare, potrivit raportului  Broker Cluj Napoca, primit la redacţia ECONOMICA.NET.

Antibiotice Iaşi (ATB) este „subevaluată din punctul de vedere al raportului dintre preţul acţiunii şi profitul net aferent unei acţiuni. Astfel, indicatorul PER este sub media companiilor cu care este comparată compania ieşeană: Sanofi din Franţa, Novartis din Eleveţia, Richter Gedeon şi EGIS (Ungaria), Zentiva şi Biofarm din România.

Şi din perspectiva raportului dintre preţul de piaţă şi vânzări, Antibiotice este sub media companiilor cu care a fost comparată.

Antibiotice Iaşi (ATB) are deja 60 de ani de existenţă şi face acum peste 150 de medicamente, dintre care se remarcă Nystatin, cu o cotă pe piaţă mondială de 35%.

„După ce a început să se concentreze pe pieţele externe, volumul exporturilor a crescut de la 13 milioane de dolari în 2009, la 20 de milioane de dolari anul trecut. Managementul speră la exporturi de 23,5 milioane de dolari în acest an“, scrie Andrei Rădulescu, în raportul Broker Cluj Napoca.

Cifra de afaceri a crescut anul trecut cu 7,9% până la 297 de milioane de lei, iar profitul net cu peste 33% , până la 27,4 milioane de lei. Firma vinde de 4 ori mai mult ca în 2007.

„Având în vedere subevaluarea, care susţine potenţialul de creştere pe termen scurt (al acţiunii ATB, n.r.) şi perspectivele favorabile ale exportului, care susţin potenţialul de creştere pe termen mediu şi lung, recomandarea pentru ATB este CUMPĂRĂ“, conchide analistul Andrei Rădulescu.

Preţul ţintă în creşterea estimată este de 0,566 lei / acţiune ATB.

Antibiotice Iaşi (ATBva creşte exporturile în SUA. Estimările sunt încurajate de faptul că, recent, doi distribuitori de medicamente în SUA au „inspectat favorabil fluxurile de fabricaţie ale Antibiotice“, se spune într-un raport ale companiei, trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Totodată, inspectorii de la Food and Drug Alimentation (FDA), autoritatea SUA din domeniul medicamentelor şi al produselor alimentare, au inspectat în ianuarie fabrica Antibiotice Iaşi fără să semnaleze neconformităţi.

Astă toamnă, Erste Group Research tăiase din preţul ţintă pe următoarele 12 luni, al acţiunilor Antibiotice Iaşi, ca şi din cel al Biofarm Bucureşti, din cauza restanţelor de plată din sistem, dar şi a dificultăţilor suplimentare ale taxei clawback.
ATB fusese atunci retrogradatată de la recomandarea „PĂSTREAZĂ“ la „DIMINUEAZĂ“.

AVERTISMENT

Estimările de mai sus nu sunt nici prognoze, nici recomandări pentru anumite decizii de luat la bursă. Responsabilitatea deciziilor este a celor ce le iau.

Analiştii fac estimări de preţ ţintă pentru următoarele 12 luni, cercetând activele companiei şi comparându-le cu performanţele altor companii similare.

Estimările de preţ ţintă nu sunt decât repere, şi nu sugestii, chiar dacă sunt denumite recomandări. Sunt, de obicei, modificate mai devreme de 12 luni, pentru că intervin schimbări relevante în evoluţia performanţelor companiei.

Nici autorii estimărilor şi nici ECONOMICA.NET nu-şi asumă răspunderea pentru rezultatele deciziilor de investiţii, luate de investitori, în funcţie de profilul de risc al investitorului.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...