Cumpără acţiunile Condmag, spun analiştii. Are comenzi noi de 200 mil. lei

Recomandarea investiţională privind acţiunile constructorului de conducte de petrol şi gaze Condmag Braşov (COMI) a fost actualizată din „Păstrează" în „Cumpără", potrivit unui raport al SSIF Broker Cluj Napoca, trimis la redacţia ECONOMICA.NET. Preţul ţintă a fost, totuşi, redus.
Adrian N. Ionescu - Dum, 27 oct. 2013, 22:20
Cumpără acţiunile Condmag, spun analiştii. Are comenzi noi de 200 mil. lei

„Relansarea investiţiilor în economie se va resimţi şi în sectorul energetic, inclusiv la nivelul companiilor Romgaz, Transgaz şi Petrom. De investiţiile acestora Condmag Braşov (COMI) este puternic dependentă”, scrie Andrei Rădulescu, analist senior la SSIF Broker Cluj Napoca, în raportul trimis la redacţia ECONOMICA.NET.

Condmag chiar a raportat pe parcursul verii o serie de comenzi, însumând peste 200 milioane de lei, „care vor determina o ameliorare a afacerilor în următoarele 15-24 luni”, notează analistul SSIF Broker Cluj Napoca. În consecinţă, a cesta a modificat recomandarea investiţională din „Păstrează” în „Cumpără„.

Totuşi, preţul ţintă al acţiunilor COMI a fost redus uşor la 0,108 lei / titlu, de la 0,112 lei / titlu, cât fusese stabilit la analiza anterioară, din ianuarie.

Potenţialul de creştere este de peste 11% faţă de preţul actual din piaţă al acţiunilor.

Compania este subevaluată din punctul de al raportului preţ / vânzări şi are potenţial şi din perspectiva altor indicatori, deocamdată distorsionaţi din cauza pierderilor înregistrate în ultimele 4 trimestre.

COMI este subevaluată în acest moment, potenţialul de evoluţie fiind susţinut de perspectivele de
ameliorare semnificativă a rezultatelor economico-financiare pe termen lung, în contextul intrării economiei într-un nou ciclu economic (de creştere, n.r.)”, crede Andrei Rădulescu.

Cifra de afaceri a companiei s-a diminuat cu 5,1% an/an, în S1 2013, până  la 50,1 milioane de lei.

COMI a înregistrat pierderi, din cauza operaţiunilor financiare, care au diminuat rezultatele 1,4 milioane de lei în S1 2013. Aceste pierderi sunt în creştere cu 69,5% an/an, pe fondul majorării cheltuielilor financiare cu 28,1% an/an.

Cifra de afaceri a crescut cu un ritm mediu anualizat de 6% în perioada 2003 – 2012, evoluţie susţinută de investiţiile derulate pe plan intern pentru modernizarea infrastructurii de transport în energie.

Condmag Braşov (COMI) este evaluată la peste 33.5 de milioane de lei la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Este controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, prin firma de foraj şi construcţii Dafora Mediaş (DAFR).

Avertisment

Estimările de mai sus nu sunt nici prognoze, nici recomandări pentru anumite decizii de luat la bursă. Responsabilitatea deciziilor este a celor ce le iau.

Analiştii fac estimări de preţ ţintă pentru următoarele 12 luni, cercetând activele companiei şi comparându-le cu performanţele altor companii similare.

Estimările de preţ ţintă nu sunt decât repere, şi nu sugestii, chiar dacă sunt denumite recomandări. Sunt, de obicei, modificate mai devreme de 12 luni, pentru că intervin schimbări relevante în evoluţia performanţelor companiei.

Nici autorii estimărilor şi nici ECONOMICA.NET nu-şi asumă răspunderea pentru rezultatele deciziilor de investiţii, luate de investitori, în funcţie de profilul de risc al investitorului.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...